Pozdravljeni!
Zanimajo me kakršnekoli izkušnje/informacije/napotki v zvezi s couchsurfing-om.
Pa če lahko kdo pove ali malo razloži kako poteka njegovo iskanje ''coucha'' in kdaj je primerno kontaktirat osebo? Zadostuje dan ali dva prej ali več?
Vesela bom vsakega odgovora (v povezavi s temo!) ! 
Pozdrav iz srca vsem!
Hey, jaz sem poskusil to, sicer samo 1x a sem ob tem spoznal zelo dobrega prijatelja v tem gostitelju.
STvar je tako, da moraš malo pogledat, kakšne ocene ima, kaj drugi o njem napišejo. Jaz ne bi šel nekomu, ki še nima nobene ocene. Malo poglej kje živi, kje je njegova lokacija. Pa mu pošlji sms. Pošlji večim, potem pa izberi nekoga, ki ti najbolj poklika.
Jaz imam same pozitivne izkusnje. Vedno kamorkoli grem poiscem CS. Ce sem kdaj prisla tja sama so si vzeli cas zame, mi raziskali mesto,.. Ce gres v paru ti ponavadi dajo bolj mir. Meni je to ena super zadeva in res priporocam. Si pa ponavadi iscem 2-3 tedne prej, pisem vecim in na koncu izberem enega. Veliko pa dam tudi na reference. Ce jih nima, ne grem. Je pa res, da smo s kolegico sle enkat k enemu ki ni imel niti ene reference pa ni bilo drugega v tistem mestu. Na koncu se je izkazalo za prav fajn izkusnjo.
s
Jaz prvič kaučsrfam sama in je res zanimivo
Pridobiš velik izkušenj, veliko prijateljev..ravno grem ponovno na obisk. Super.
Ker vem kako je če gostiš CS je ponavad tako: ne njihove hrane jest
In vljudnost je pr(a)va olika!
Jaz ne bi pošiljala mesec vnaprej, ker kot npr. jaz nikoli nisem vedela kaj bom delala čez 3 tedne. En teden je zagotovo zadosti.
Išči pa porfilu, ponavad ti kar pade v oči in veš, da je to to.
Srečno!
P.s. če ti bo kdaj nelagodno pri CS-ju POJDI RAJE v hostel!
Tudi sama uporabljam CS - kot gost in gostitelj.
Koliko vnaprej kontaktiras osebo, je cisto odvisno v katerem mestu isces - ce gre za kak London, Berlin, Barcelono, 1 mesec prej nikakor ni odvec. Ce gres v kak manjsi kraj, je pa lepo ce zacnes vsaj 2 tedna prej.
Jaz sms-ov na tvojem mestu ne bi posiljala. Sama nikoli ne odgovorim nanje. Imej v mislih, da ima tvoj potencialni gostitelj s tem stroske. Ko kontaktiras nekoga prvic, vedno pisi preko CS strani, ce komunikacija postane redna oz. daljsa, si jaz ponavadi izmenjam mail etc.
sem na hospitality clubu. do sedaj sem le sama sprejemala goste in še ne izkoriščala prenočišč drugih. glede na to, da delam in nimam časa kar kadarkoli, je seveda obvezno, da me popotniki kontaktirajo kar malo prej- recimo en mesec prej. potem se je pa itak treba še malo pogovoriti z njimi, ker tudi tu so ljudje, ki imajo bog si ga vedi kaj za hrbtom. ob pogovoru z njimi pa kaj kmalu izveš za kaj se gre. do sedaj sem imela s popotniki kar dobre izkušnje in le enkrat se je pojavil tip, ki je mislil, da je to zastonj hotel z vsemi uslugami, hrano , ter celo prevozi naokoli.
Jaz sem imel obojestranske izkušnje, in oboje je bilo pozitivno. Dobro je poslat prošnjo kakšen teden prej da dobiš tudi odgovore, pošlji več osebam nato pa izberi h komu greš in ostalim če ti potrdijo prošnjo prijazno odpiši. PReveriš lahko vsakega, ker imajo ponavadi ljudje komentarje gostov in reference, po drugi sdtrani pa jih tudi ti rabiš, da te kdo h sebi sprejme, saj tisti ki te vzame h sebi domov ''tvega'' še malo več. Izpolni profil do konca, dodaj kakšno sliko in uživaj.
hej,
torej moje izkušnje kažejo, da je nekako najbolje kontaktirati do enega tedna vnaprej.
Vsekakor pa je fino biti pazljiv pri requestu na nekaj stvari, ki sem si jih naučil pri pošiljanju svojih...(sem kavčal preko 10x
)
Vedno je fino preleteti profil osebe in paziti na kake določene zahteve kot jih oseba ima...
Pri opisu profila najti kako skupno točko in jo potem pri requestu izpostaviti...s tem gostitelj vidi, da si prebral njegov profil in ni le mass mail
Nekako je folk zelo alergičen na mass maile...se pravi fino je uporabiti tudi na začetku ala Hi in potem ime osebe
Včasih opišem tudi kak plan imam v njegovem koncu
Ne pozabi na kako povabilo na pivce ala zvečer pa gremo lahko skupaj v mesto na pivce...
In pa ja včasih sicer ne dobiš kavča, ampak samo kakega domačina ki ti je pripravljen razkazat okolico in to je sigurno tudi ql zadeva...pač prespiš pa v hostlu...ni vedno vse za 0€
Če te še kaj zanima pa kar povprašaj....CS je zakon 
Aja lahko priporočam še če želiš se dobiti s CS iz celega sveta, da pregledaš če ni mogoče kak CS meeting ravno v tistem mestu ob času tvoega obista...od CS memberjev zveš veliko zanimivega, skrite kotičke dežele in pa vsi so se pripravljeni pogovarjat...tudi v angleščini 
skratka zelo + izkušnje 
en velik hvala za vse odgovore! 
nekako me skrbi to, da nimam še nobenih referenc...
ah, profil bom čimbolj izpolnila, dodala par slik, poslala sporočila pa bo kar bo!
a je mogoče kdo, ki je couchsurfal po Avstraliji? 
reference naj te ne skrbijo, saj- enkrat je treba začeti. glavno je, da se z gostiteljem ali popotnikom, ki namerava k tebi v goste, prej temeljito pogovoriš , da vidiš ali sploh ustreza tvojemu načinu življenja-mišljenja. jaz imam v profilu ponujeno prenočišče samo za en dan-noč. če pa pozneje vidim, da je popotnik res v redu, mu potem podaljšam še za kak dan. torej- nič dolgoročnega. če živiš sam , je tudi dobro, da o tvojih obiskovalcih obvestiš prijatelje, sosede.....v vsakem primeru je treba biti previden.
Glede na to da si punca , verjemi mi da ne bos imela problema najti prenočišča (lahk primerjaš z avtoštopom, če punca sama štopa ni problem dobit prevoza), imam pa tut sam kar precej izkušenj s CS
CS je enkratna zadeva. Prejsnji mesec sem 3 tedne couchsurfal po Californiji.. Brez dvoma lahko rečem, da so couchsurferji najboljši ljudje na svetu. odprti, zabavni, radi pomagajo.. Možnost da naletis na slabo izkušnjo je zelo majhna.. je pa tudi to del couchsurfinga, da ne veš točno v kaj se spuščaš in nimaš 100% zagotovil, da bo tako kot je zmenjeno. To pač spada zravn, nekaj rizika je saj nikol točno ne veš na kaj boš naletel.. ampak se splača reskirat.
Jaz včasih pošljem request ljudem, ki nimajo še referenc ali jih imajo malo, saj tako lažje dobiš couch. Najbolje in največkrat ocenjeni so zelo zasedeni, pa tudi če ti nimas 30 referenc ne prideš v poštev pri "tabolših" couchsurgerjih.
jaz sem se ravno hotla registrirat na strani...pa me zanima ali je normalno da mi piše da moram plačat? Se opravičujem če je vprašanje butasto, ampak res nimam pojma o couchsurfingu. Velikokrat sem že kaj slišala, vendar se nikoli nisem poglabljala v to temo.
Hvala za odgovore
Mislim,da grep lahko mimo plačila. Tisto je po želji donacija.
na hospitalityclubu ni treba nič plačat
oj, tut na CS ni treba placat - to je kot dodaten "plus", da oni res preverijo, da si to ti, ni pa obvezno. s tem, ko placas prispevek, das svoj naslov, kamor potem dobis razglednico s kodo, to kodo nato vneses na spletni strani in tako oni vidijo, da ti kot oseba res obstajas. to naj bi sluzilo kot neka varovalka, ampak kot receno, ni obvezno in veliko ljudi tega ne naredi.
midva surfava in hostava non stop in je the best.
Jest še nisem tko surfala pr tujih ljudeh, pa me zanima al surf tm dobiš, al ga morš sabo trogat?
Odvisno, kako se dogovoriš!
HAha kako si pa ti to srfanje predstavljaš v Pragi recimo?'
A misliš, da te čoln vleče po Vltavi ? 
U Pragi ti dajo absinta namest colna, pa se ti ravn tko surfa
))))
Jez sm lan petkrat surfala, portugalska, španija, madeira, casablanca, kijev, pa me je vedno hotu en kreten nabrisat. Tko, da je pol zlo drago izpadl!
|
07.05.2011 - 07.05.2015
|
|
|
29.04.2011 - 29.04.2013
|
|
|
14.05.2011 - 24.02.2015
|
|