Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 01. 05. 2011 @15:51:06
najem avtomobila - ZDA
Chloe
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

živijo!

kmalu potujem v zda in ker se nameravam po zahodni obali voziti z avtomobilom, me zanima, če je kdo že imel izkušnje z najemom avtomobila prek interneta. na forumu sem sicer našla že nekaj objav v zvezi z najemom avtomobila, ampak ker so informacije že stare, bi bila hvaležna, če ima kdo kakšne najnovejše izkušnje z najemom avtomobila ponudbe alamo gold (prek spletne strani www.alamo.de). ker sem bolj slaba v nemščini, me zanima, če tale ponudba zajema vsa zavarovanja in če ima kdo kakšen namig/nasvet glede najema avtomobila takole prek interneta alamo.de?

Tisočkrat hvala za kakršnokoli informacijo

Dodan: 02. 05. 2011 @00:52:25
Re: najem avtomobila - ZDA
TineG
Gost

Zivjo Chloe

Moje zadnje izkusnje z najemom avtomobila so bile take, da sem avto rezerviral kar v Sloveniji. SEveda sem imel ze vso pot zacrtano. Se pravi sem vedel na katerem letaliscu ga bom prevzel. To je bilo cca 4 leta nazaj, kar situacije bistveno za zdaj ne spremeni.

Zdaj si za avgust ravno tako delam pot in gledam preko interneta (do agencije v sloveniji se nisem sel, bom pa se pozanimal, lih toliko, da vidim, kaj se bolj splaca) in sem v podobni situaciji kot ti. Predlagam ti, da se ne osredotocas samo na enega ponudnika. Jaz jih spremljam preko kayak.com.

Bodi previdna. Zelo je odvisno od kod ga zelis rezervirat. Ne vem ali imas pot ze zacrtano ali ne, vendar to steje. Te\ko ti kaj vec pomagam, ker premalo vem. Vse je odvisno od vsebine tvojega potovanja.

Aja, zakaj gledas preko alamo.de, ce gres pa v ameriko?

Tine

Dodan: 02. 05. 2011 @23:45:25
Chloe
Gost

Hej Tine!

Tenkju za obširen odgovor. To bo sicer moja tretja pot čez lužo v Ameriko, ampak se prvič odpravljam na roadtrip, tako da bo to nekaj novega (prej sem vedno potovala z busom/vlakom). Huh, ja, malo me sicer že skrbi, če bom prišla skozi s časom, ker imam dejansko manj kot tri tedne časa, da pridem iz Los Angelesa do San Francisca, vmes pa imam polno planov, kje se ustavit ...saj veš, kako je to

Glede najema avtomobila pa je tako, da sem že prečitala toliko forumov in pregledala toliko spletnih rent-a-car strani, da sem ugotovila, da je tale še najbolj poceni in za ziher (kolikor sem razbrala tudi iz izkušenj popotnikov). Gledam alamo.de, ker ti le tako vrže ven ceno v evrih ... še vedno pa lahko izbiraš čezoceanski najem avtomobila, tako da to ni problem. Dejansko me zanima predvsem, če najem pri alamu zajema vsa zavarovanja, ki jih potrebujem, da me ne bojo potem tam prepričevali, da ni vsega vključenega in da moram še kaj doplačat ... to je v bistvu ta trenutek edini skepticizem, ki ostaja, preden rezerviram. In bi rabila nekoga, ki je že imel izkušnjo z njimi (potponiki, kje ste? je kdo že rezerviral alamo gold? je ali ?)

Joj, Tine, veš kaj me še zanima - jaz nameravam it iz Las Vegasa do Grand Canyona in potem nazaj zahodno ob obali do SF. Misliš, da je to okej ideja, ali bi blo boljše, če ogled parka pustim za katero od prihodnjih poti in si raje čas vzamem samo za zahodno obalo brez nacionalnih parkov?

Pozdravčki

Dodan: 03. 05. 2011 @00:26:48
biserX
Registriran uporabnik

Pozdravljena,

sam imam podobno turo v mislih konec septembra. In sicer obiskati LV-SA-LA-SD in pa Grand Canyon, Death Valley pa Yosemite NP pa tak še kaj se bo vmes najdlo in bom tut avto vzel v Vegasu pa ga potem oddal na letališču v LA-u. Sem bral da ma večina teh "carrental" organizacij dogovor da v Arizoni, Nevadi in Californii ni doplačila če vrneš na drugi lokaciji.

Glede G. Canyona mislim, da če ga še nisi vidla tak kot jaz da je to vreden trip. Mene ful vleče da bi prespal tam eno noč. Kdo kake informacije glede prenočišč? nekaj sem že gledal po LP-u.

Kdaj pa greš? lahko mogoče delimo del poti skupaj če greš proti koncu septembra/začetku oktobra.

Dodan: 03. 05. 2011 @10:31:47
MihaT.
Registriran uporabnik

Midva s punco imava poleti v planu takole turo

http://img828.imageshack.us/img828/16/usah.jpg

To bova počasi prevozila v 3 tednih tako da bo tudi tebi uspelo do Grand Canyona pridt.

Midva bova v GC dva dneva. Rezerviran imava kamp Mather na robu kanjona. Kampiranje je zelo ugodno in priljubljeno tam. Kampi so na višjem nivoju kot pri nas.

Preveri datume tvojega potovanja če je še kakšno mesto v kampu prosto. (recreation.gov)

Dodan: 03. 05. 2011 @12:04:50
Luna
Gost

Zdravo Miha,

zanima me koliko denarja planirata zapravit za te tri tedne po osebi?

Pozdrav!

Dodan: 03. 05. 2011 @12:52:08
MihaT.
Registriran uporabnik
Računam nekako takole:
Letalo 1000€ na osebo
Prenočišča 1052$ (že plačano)
Avto 1350$
Bencin 700$
Nakup opreme za kampiranje in roadtrip 600$
Hrana 2000€
Ostalo (vstopnine, zd. zavarovanje, vozniška, ESTA...) 500€

To je skupaj enih 7000-8000€

aja pa spominčki 100.000€

Malo sem zaokroževal navzgor ker bolje da na koncu kaj ostane kot da zmanjka denarja
itak bom pa v Las Vegasu jackpot zadel tako da sploh ni panike
Dodan: 03. 05. 2011 @12:54:31
MihaT.
Registriran uporabnik

Aja, pa ne bova spala po najcenejših motelih in ne bova se vozila z "navadnim" avtom.

Enkrat se živi...

Dodan: 03. 05. 2011 @13:15:50
Miha
Gost

Ta tura je precej podobna najini prvi turi: [url]http://lh5.google.com/nadja.pogacar/RvtsJ2jyjXI/AAAAAAAACu4/KEA2phC12sY/s800/amerikka2.gif[/url]

V bližini tvoje poti bi si jaz ogledal še mesto duhov Bodie, Alabama hills (pri Lone pine, blizu Doline smrti) ter pogledal, če so na voljo še dovoljenja za Wave ([url]http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wave,_Arizona[/url]

Pa za 1300$ upam da sta dobila res super avto, ker drugače lahko za 750$ dobiš že SUV (z vsemi zavarovanji, dodatnim voznikom ,etc)

Dodan: 03. 05. 2011 @13:17:01
aaa
Gost

za takšen denar greva midva 2x takšen izlet.

pa ne vem če bom za kaj posebnega prikrajšan :-)

Dodan: 03. 05. 2011 @13:22:30
lesko
Gost

Zdravo.

Pred dvemi leti naredil pot iz SF do LA, čez Las Vegas. Najel avto pri Alamu. Za 10 dni dal cca. 200 Eur z vsemi zavarovanji in dodatnim voznikom. Avto rezerviral in prevzel v SF in ga oddal v LA.

Z Alamo nisem imel nobenih problemov.

Dodan: 03. 05. 2011 @14:48:45
MihaT.
Registriran uporabnik

Miha, tudi te kraje (kot nešteto drugih) sem preučil in izločil iz poti. Ampak hvala za nasvet

Za bodie ne bo časa, pa še del ceste je makadam kar z rentacarjem ni dovoljeno.

Mogoče do Alabama Hills ker bova blizu prenočila ampak šetanje po tisti vročini mi ne diši preveč

Za Wave je pa baje zlo majhna šansa da dobiš dovoljenje ker je nekakšno žrebanje. Da bi pa tam izgubil ful časa potem pa nič videl... Verjamem pa da je hudo. itak bova pa takrat že čez glavo puščave imela

Avto je pa garantiran mustang convertible z vsemi zavarovanji. Hoteli pa sami zelo dobro ocenjeni in včasih malo predragi npr. The View hotel.

Vem kaj vse se da ceneje dobiti ampak sem pripravljen dati malo več za ta trip.

aaa, ja in?

Dodan: 03. 05. 2011 @15:48:35
aaa
Gost

sj ti privoščimo :-)

vsak po svoje.

mustang? zakon. tud sam sem njegov oboževalec.

čeprav tam jih je toliko kot pri nas clitov. pa ni več toliko zanimiv....

je imle mogoče kdo slabo izkušnjo z alamo gold paket oz kakšne probleme?

Dodan: 03. 05. 2011 @17:22:40
MihaT.
Registriran uporabnik

Ja, vem da je mustangov tam ogromno

Verjetno bi jih bilo tudi tukaj več, če bi se jih dalo za tak denar dobiti kot tam. In seveda če bi bil bencin toliko kot v zda

Dodan: 04. 05. 2011 @23:03:20
Mojca
Gost

Pozdravjeni!

Pri najemu avta v ZDA sem naletela na težavo. Oba s sopotnikom sva študenta in nihče od naju nima na voljo kreditne kartice. Ampak imava samo debetno viso elektron. Predvidevam, da lahko pričakujeva težave pri samem dvigu avta, kjer ti blokirajo nekaj sredstev na kartici do vračila avtomobila. Ali je kdo med vami že imel podobno situacijo pri najemu? Obstaja kakšna druga rešitev, plačilo z gotovino, drugačen dogovor?

Vaša pomoč bi mi prišla zelo prav

Dodan: 04. 05. 2011 @23:17:26
Chloe
Gost

BiserX, jaz grem že prihodnji teden, tako da bom že doma takrat, ko ti šele greš ti bom lahko pa kakšen nasvet in ažurno informacijo posredovala, če bo treba

Dodan: 05. 05. 2011 @00:34:10
SD
Registriran uporabnik

Mojca, vsa rent a car podjetja ne zahtevajo kreditne, eden takih je Enterprise. Jst sem pri njih plačal z navadno viso electron...pač ti pri prevzemu avtomobila iz kartice vzamejo tolk denerja kolikor naj bi blo, ob vračilu avtomobila pa vrnejo nazaj...na kartici moraš imeti dovolj denarja, da gre "gor pa dol" oz da ni zavrnejna. Nekatere spletne strani (hotwire.com) ob iskanju omogočajo, da obklukaš, da ne bo kreditna ampak debetna kartica. 

Dodan: 10. 05. 2011 @13:20:47
es
Gost

Vem, da tema ni ravno prava, je pa podobna zato kar tukaj postavljam vprašanje. A kdo ve kako je z najemom avta v Kanadi?

Dodan: 11. 05. 2011 @01:15:33
Mojca
Gost

Pozdravljen SD in najlepša hvala za odgovor! Si me pomiril...

Sem malo preverila tvoje napotke , ker pa sem iskala še malo nižje cene menim da sem odkrila še eno agencijo, ki renta avtomobile tudi ob uporabi Vise Elektron. NATIONAL CAR RENTAL.

Je kdo že preveril to možnost?Kakršne koli izkušnje z National?

Kot kaže ti rezervirajo avtomobil in plačilo urediš šele na mestu izposoje, kjer se lahko dogovoriš glede debetne kartice?

Dodan: 11. 05. 2011 @09:59:35
biserX
Registriran uporabnik

@ Chloe potemtakem se lepo imej in užij svoje potovanje do maksimuma in seveda potem kake sveže informacije iz prve roke nikoli niso odveč ne

Lahko se tudi preko maila kontaktirava če želiš.

Lep oddih

Dodan: 05. 02. 2012 @21:55:24
Mike
Gost

Za najem avtomobila v ZDA in Kanadi si poglej na strani www.izzirent.si

Dodan: 06. 02. 2012 @22:45:49
life
Gost

A je že kdo rental pri izirent? Kakšne izkušnje? A so tle zavarovanja oseb v primeru nesreče ponavadi v osnovi že zajeta?

Dodan: 07. 02. 2012 @00:10:49
MihaP
Gost

Jaz bi bil previden, pa še vnaprej moraš plačati brez možnosti povračila, medtem ko je pri drugih tujih ponudnikih običaj, da plačaš šele ob prevzemu /vraćilu avta ali pa da lahko brezplačno odpoveš vse do dneva odhoda. Pa tudi cena ni ravno najugodnejša.

Zakaj pa rabiš nezgodno zavarovanje še pri avtu, saj boš tako verjetno vzel Coris oz. podobno?

Dodan: 07. 02. 2012 @22:51:21
Damijan
Gost

@life: Jaz sem rental pri izzirent v Nemčiji. Je bilo vse OK. Imajo nižje cene za Sixt, kot če vzameš direkt. Za ZDA pa težko rečem o cenah. Bistvo pri najemu je pač vedno višina odbitne franšize (excess) in pa po možnosti zastonj gps. Zato pač vzemi opcijo zero excess. Osebnega zavarovanja ne potrebuješ če imaš kreditno kartico (to imajo vse kartice vključeno), pa še itak boš potreboval Coris kot je omenil MihaP. Nisem pa še videl možnosti rentanja brez predplačila. Mogoče če bookiraš direkt v ZDA. Vsekakor preveri kakšne so možnosti odpovedi, to jaz vedno počekiram najprej.

Dodan: 08. 02. 2012 @00:13:25
Mike
Gost

Oj,

lani avgusta potoval po ZDA, Alamo GOLD je zaenkrat zame najboljsa izbira in tudi najcenejsa zato kar nudijo, sam sem doplacal edino kritje ob morebitni izgubi kljucev pa se neki, blo je menda 5-6 $ doplacila na dan. Brez kreditne kartice se js ne bi najbolj lagodno pocutil, sam sem imel se 2 rezervi ...

Dodan: 08. 02. 2012 @01:23:56
MihaP
Gost

Alamo je običajno najbolj ugoden za evropejce in ne zahteva nikakršnega predplačila. Zelo dobra in ugodna stran je http://www.billiger-mietwagen.de/, samo da je v nemščini, tam imajo praktično vedno možnost, da lahko brezplačno prekličeš rezervacijo do 24h pred najemom, večina ponudb je brez odbitne franšize( je jasno napisano), če ne znaš nemščine lahko uporabljaš prevod preko Google Chrome brskalnika. Recimo primerjava - teden najema osnovnega terenca te preko izzirent stane 195€, preko zgornje nemške strani pa 177€, pri tem, da je pri nemški strani že vključena brezplačna odpoved. S dodatnim tankom bencina in dodatnim šoferjem je preko nemške strani 202€, preko izirent 230€, pa še brez možnosti odpovedi.

Dodan: 08. 02. 2012 @01:29:22
MarkoT
Gost

Hoy,

sam sem že preizkusil Avis (ZDA), Europcar (UK), Sixt (Nemčija), Izzirent.com (ZDA, Španija in Porugalska) in National (ZDA). Res je, da je to vse bilo v zadnjih 6 letih, za različne razrede in trajanje najema, vendar ne glede na različna obdobja lahko rečem, da nekih problemov nisem imel nikjer, razen National so me mal 'nategnili' za dodatna zavarovanja v Miami-ju.

Najbolj sem sicer navdušen nad izzirent.com, ker gre za portal, kjer zberejo večino ponudnikov na enem mestu in imajo res top cene. Kot neka tržnica in vsakič sem dobil drugega ponudnika preko njih (ZDA-Enterprise enkrat in drugič-Alamo, Španija- lokalnega ponudnika in Portugalska-Sixt). Delajo kot npr. booking.com za hotele ali pa kayak in imajo še super iphone aplikacijo...

To so sicer moje izkušnje, na koncu se mora vsak odločiti sam. Meni je še kul to, da lahko kjerkoli (enkrat sem kar last minut z letališča naredil) kar s telefona preko app-a naredim rezervacijo...

Za hotele po Evropi pa recimo poleg booking.com še raje uporabljam HRS.com, ker imajo boljši app pa trip advisor ima dobre review-e tudi in možnost direktnega bookinga...

Dodan: 08. 02. 2012 @22:57:10
Rio
Gost

Eno vprašanje v zvezi z  rent-a-carom. Sem sicer isto vprašal že pod enim drugim naslovom pa nisem dobil odgovora tako da sem se odločil, da povprašam še v tej temi, ki je trenutno aktivna. Ali ima kdo izkušnje z Super cheap rent-a-car? Sprašuej mpredvsem zato, ker ta agencija nima dodatnega plačila za mlade voznike-torej vsi stroški (zavarovanja,najem) so ista tako za mlade voznike kot tudi za ostale!

Kdo kej ve o tej agenciji?

LP 

Dodan: 11. 02. 2012 @20:24:59
Mike
Gost

supercheapcar.com je v osnovi dražji kot Alamo ali IzziRent.si, poleg tega imajo odbitno franšizo, ki jo zadnja dva nimata, kolikor sem videl na njunih spletnih straneh. Mogoče se splača vzeti pri supercheaper... samo v primeru, če je voznik mlajši od 25 let, ker pri njemu ni doplačila. IzziRent.si in Alamo pa imata doplačilo za mladega voznika.

Poleg tega sem opazil na strani od supercheaper..., da imajo starejša vozila v primerjavi z ostalimi rvečjimi ent a car ponudniki (direktnimi in posredniki, kjer je ponavadi najnižja cena), imajo samo 3 lokacije (vse 3 v CA in še te ne na letališčih) in dovolijo vožnjo samo v 3 ali 4 zvezne države, pa še to v 2 z nekim doplačilom.

Pri meni oni definitivni odpadejo. Odločam se tako med www.izzirent.si in www.alamo.com

Dodan: 12. 02. 2012 @13:31:49
Rio
Gost

Hvala za odgovor.

Kje si pa zasledil, da imajo starješe avtomobile od drugih ponudnikov? Namreč meni so na mail odgovorili da imajo na razpolago toyote Corolle letnik 2006-2010 in neke hyundaje (sam bi se 100% odločil za toyoto).

LP 

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

cena 260 je za termin
Najlepsa hvala za odgovor. A
Najlepsa hvala za odgovor. A
dobro , nič torej
David!!! Kaj bi mi prosim lahko
dej a lahko prosim kdo
dej a lahko prosim kdo
v četrtek se peljem nazaj
V BKK - definitivno! V
Pozdravljeni. Mogoce sem kje spregledal temo
Hvala za info. Za kateri
Se splača pogledati otok Elbo?Trajekt
Od približno 6. julija do
jaz sem jo dobila na
Kako poteka rezervacija letalske karte?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™