Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 02. 09. 2010 @22:23:33
Kam skriti denar
Treker
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

kaka ideja, kam skriti denar na potovanju?

Govorim predvsem za dežave, kjer je smisleno imeti sabo € ali $. Ker je menjava na črno veliko boljša, kot če dviguješ na bankomatu.

Kam skrijete denar? Zelo bom vesel kakega nasveta iz prve roke!

LP

Dodan: 02. 09. 2010 @23:25:13
Re: Kam skriti denar
travelGirl
Gost

Večinoma sem imela denar po žepih na hlačah, vse zaprte z zadrgami. Nekaj sem ga imela v money-beltu, nekaj pa v skrivnem predalu v nahrbniku ... Sem ga imela razporejenega na več delov, da (če bi že kaj vzeli) ne bi izgubila vsega naenkrat. Večinski del pa sem imela v modrčku, kjer je bilo še najbolj varno

Sem pa imela s sabo bankovce po 20 dolarjev, ker ni tok panike, če ti jih ukradejo, ampak se je to izkazal za enega izmed slabših nasvetov, ki sem jih prejela... Na črnem trgu je bilo denar namreč izjemno težko zamenjati, saj so vsi iskali 100-dolarske bankovce. Pa še kup denarja je večji, če imaš vse po 20 dolarjev.

Dodan: 03. 09. 2010 @09:42:38
n
Gost

priporocam se novejse letnike dolarskih bankovcev.

drugace pa sem imel za "cudne" drzave tudi ze zasit denar v hlace. obstaja tudi pas z zadrgo zadaj, ki je kar kul.

Dodan: 03. 09. 2010 @09:45:18
mm
Gost

na poti ga dam večino v moneybelt in v denarnico na dno malega nahrbtnika, eno malenkost pa še v velik nahrbtnik

če grem za cel dan na plažo ga skrijem med umazano perilo, v škatlice zdravil, vložke...

Dodan: 03. 09. 2010 @12:21:55
tink
Registriran uporabnik

Jaz ga zašijem v mini vrečkico in potem to prišijem v žep.

Dodan: 03. 09. 2010 @12:52:49
Anica
Gost

Jaz imam super izkušenega krojača in mi naredi žepe na notranji strani oblačil. 

Dodan: 09. 09. 2010 @15:56:45
banana
Gost

Jaz se počutim najbolj varno, če pri sebi nimam večjih vsot denarja. Z bankomata dvigujem vedno vsoto v protivrednosti 50€ in, ko to porabim grem ponovno na bankomat. Res je, da plačam več za provizije ampak mi takšen sistem najbolj ustreza. Drobiž za sproti nosim v denarnici ostalo pa imam spravljeno skupaj z kartico in potnim listom v money beltu, ki ga imam vedno in povsod s seboj pod hlačami. Takšen način shranjevanja denarja je pomoje najbolj varen. Da bi ti vzeli money belt izpod hlač bi te morali že res predrzno oropati.

Dodan: 09. 09. 2010 @16:02:40
Tina
Registriran uporabnik

Hm, ja, ampak kaj če si dlje časa na območju, kjer ni bankomatov? Potem si moraš narediti zalogo gotovine. Sama sem do sedaj sicer uporabljala money belt, ampak to, da tam večina turistov skriva svoje vredne stvari, ni tatovom in roparjem nobena skrivnost več. In pri fizičnem (po možnosti oboroženem) napadu ga ne boš okoli prinesel, če mu pomoliš drobiž iz denarnice... Ne vem no... Seveda je to worst case scenario 

Dodan: 09. 09. 2010 @19:39:46
maya
Gost

Zato pa so fajn rešitev ti pasovi za denar, ki zgledajo kot običajni pasovi, ga nosiš čist neopazno kot običajni pas s skritim žepom od znotraj.. res je, da je samo za denar, ne spraviš noter karitc pa potnega lista.. ampak se mi zdi zelo dobra laternativa

Dodan: 10. 09. 2010 @08:24:29
Ana
Gost

Takšen pas najdeš v popotniških in pohodniških trgovinah. S fantom sva ga sicer imela, a ga nisva uporabljala. Je pa fajn.

Jaz sem pred odhodom obema sesila zepke za kartice in denar na notranjo stran kratkih hlač, pa tudi spodnjic. Poleg tega sem sešila žepke, ki imajo elastiko, da si ga lahko privežem okoli boka pod katerokoli obleko. Žepke sva kar uporabljala, predvsem ko sva na bankomatu dvignila večjo vsoto denarja.

Sčasoma v vsaki državi postaneš manj pozoren kot prve dni. Mogoče te lahko to "nese".

Denar, ki ga imam za sproti, imam vedno v velikem predalu nahrbtnika, pa še to imam denarnico ponavadi v kakšni vrečki in na dnu oz. v kakšnem predalu. Po možnosti pri sprednjem manjšem predalu nahrbtnika zadrgi združim skupaj s knoflo (lahko tud zadrgo ob blago ruzaka). Tako morda kakšen nepridiprav misli, da so vrednosti spredaj.

Zaenkrat vse ok. Glede denarja in kartic mi je še kar šlo, sem že navajena. Res pa je, da te lahko sredi belega dne nekdo napade in ti vzame vse (edino v spodnjice verjetno res ne bo šel gledat ali pa v "žepke" na notranji srani hlač). Tako da razporedit denar je res fajn, pa predvsem kartice imeti pri sebi ne v ruzaku.

Bolj sem se nazadnje ukvarjala s tem, kako na nekaterih mestih skrit fotoaparat (pa še fotkat zraven=)). Ker je velik, ga težko kam skriješ. Ampak tudi to se da. Še vedno pa na nekatere situacije nimaš vpliva.

Vso srečo!

Dodan: 10. 09. 2010 @12:41:44
Tina
Registriran uporabnik

Ma ja... Mene najbolj za fotoaparat skrbi... Mam dslr-ja z dvema objektivoma in posledično je to ena ogromna torba za okoli prenašat. Itak če ga imam s sabo, ga imam ponavadi okoli vratu (ponoči ga ne mislim vlačit s sabo), torej ves čas na očeh, ampak hkrati tudi na očeh nepridipravom :/ Ah... Malo me predpotovalna trema daje 

Dodan: 10. 09. 2010 @18:10:37
Tadej
Gost

ma jaz pa dslr prenašam naokoli raje kr v ruzaku in ga potegnem ven ko treba...si veliko manj opazen...če ga pa že mam zunaj, ob strani, kar je še zmer manj vpadljivo kot okoli vratu...pa 2 kili je še res mal preveč za okol vratu...

denar pa...nimam nobenih takoh izkušenj še, ker sem do sedaj potoval po skoraj celem bližnjem vzhodu in centralni aziji, ki sta kar se tatvin tiče varni državi... tako da sam sem to prenašal okoli pasu. vse.

za j ameriko, kako afriko, itd, pa tudi meni na misel ne pride, da bi imel vse okoli pasu...

Dodan: 12. 09. 2010 @18:46:59
Ana
Gost

Tudi mene je letos dajala trema pred potovanjem v Romunijo glede fotoaparata. Ko pa si tam, je vedno vse ok. Vse bo ok. Včasih ga pa le lahko posrpaviš v ruzak, predvsem ponoči oz. zvečer morda ni potrebe, da ga razkazuješ. Odvisno od države in mesta.

Dodan: 09. 10. 2010 @17:14:47
Martin
Gost

Fotoaparate date v veliki del nahrbtnika torej?

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Lep pozdrav vsem! Načrtujem malo
Jaz pravzaprav prvič potujem v
Kar se črncev tiče, to
Tudi mene zanimajo informacije glede
Pozdravljeni, iščem prevoz iz letališča Treviso
Živjo!   Sva mlad zaposlen par brez
@ma - hmm, ne posplošuj.
Moja izkušnja je skoraj identična
sta mogoče? oni so experti,mi
Kje bookirat ugodno karto do
Kolikor sem govoril s folkom
Več informacij na potovanje.staljubljana@gmail.com
Hej!   Tudi jaz in moj fant
KAJ??? za 40€ je - na teden
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
18.06.2011 - 01.03.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™