Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 01. 09. 2010 @19:29:27
hrana na letalu
nastja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

butasto vprašanje: ali lahko nesem kaj malega hrane s sabo v prtljagi pri letu v ZDA?

Dodan: 01. 09. 2010 @19:33:56
Re: hrana na letalu
Tina
Gost

kolikor je meni znano moraš za lete do ZDA vso hrano ali pojesti ali zmetati proč. lahko sicer probaš kaj prešvercat, ampak če te dobijo, je kazen (mislim da) 500 dolarjev. lp

Dodan: 01. 09. 2010 @19:57:56
biba
Gost

sicer ne vem kakšno je pravilo, ampak ko sem jaz potovala, sem imela sabo neke čokoladice pa kekse pa take drobnarije za čopat po poti.. glede na to, da so to vidli, ko so odprli ročno prtljago in niso nič komentirali, je vrjetno dovoljeno. omejitve so, kot vem, samo glede tekočine.

Dodan: 01. 09. 2010 @20:08:08
D
Gost

Sem že večkrat potoval v ZDA in sem imel s seboj vedno kakšne malenkosti kot so npr. čokolade itn.

Dodan: 01. 09. 2010 @21:39:11
Tina
Registriran uporabnik

Jaz sem nesla potico brez problema. Če misliš kot prigrizek zase, da ne boš trpel/a ob letališki hrani, po moje itak gre vse (kar ni tekočina), vsaj kolikor jaz vem sem že brez problema sendviče in čipse in podobno nosila na letala. Če pa misliš hrano vnesti v državo, pa ne bo šlo vse skozi. Moraš izpolniti nek obrazec, kjer je navedeno, kaj ni dovoljeno, ampak meni so na besedo verjeli 

Dodan: 01. 09. 2010 @23:29:50
nastja
Gost

jaz sem mislila med oddano prtljago..da kr povem kaj: 2 pločevinki uniona, pire krompir v vrečki, čokolino, kavice v vrečkah, konzerve tun in sir jošt )

vam je to kaj znano, če se lahko nese ali ne? :PP

Dodan: 02. 09. 2010 @00:07:17
franci
Registriran uporabnik

Union je lahko, ne sme bit laško, prav tako je lahko samo Gauda in ne Jošt, tune pa samo Rio mare, calvo pod nobenim pogojem.

Dodan: 02. 09. 2010 @00:15:11
franci
Registriran uporabnik

Sorry, nastja, ampak moral sem...... ti sam nesi med oddano prtljago vse našteto, morda sira raje ne, edino iz praktičnih razlogov raje tudi pivo pusti doma ali pa ga obloži s kakšno folijo z mehurčki pa v eno ali dve vrečki. Pa če boš imela le preveč hrane...morda bo malo čudno, morda te bodo poklicali na kakšen temeljit pregled, poslušaj obvestila po zvočnikih....ker malo neobičajno pa je le...., sploh če greš v ZDA. Zdi se mi malo....čudno tole, kot da greš na konec sveta... Srečno

Dodan: 02. 09. 2010 @10:10:15
meisha
Gost

Za sadje sigurno vem, da ti ga bodo v ZDA vzeli, če napišeš na un obrazec, da imaš s sabo sadje Nam so ga namreč vzeli po prihodu v ZDA, a nismo nič plačali kazni. Vzeli pa so ga samo tistim, ki so bili toliko "neumni" in so napisali na obrazec, da ga imajo s sabo. Ostalim niso našli in je blo ok. Tko da če ti kaj najdejo, ti bodo verjetno pač vzeli, malce se boš mogoče počutila osramočeno. Če ne pa pač rečeš, da nisi vedla, kaj lahko neseš in je.

Dodan: 02. 09. 2010 @10:11:17
D
Gost
Dodan: 02. 09. 2010 @10:29:43
Tina
Registriran uporabnik

Pa pir boš lahko nesla le, če si stara 21.

Čeprav, zakaj hudiča bi sploh nosila vse to? Sploh Union in kavo? Zanič piva imajo Američani dovolj, za kavne odvisneže je pa tam itak raj. Štekam pa čokolino 

Dodan: 02. 09. 2010 @11:06:40
petrca
Gost

Jaz sem imela sabo jabolka, in so me skorajda obsodili, da v državo prinašam bolezen. Sadja in zelenjave mislim, da ne moreš prenašat. Gospa mi je dala en kup literature in rekla, da naj si preberem....

Dodan: 02. 09. 2010 @20:45:32
ausika
Registriran uporabnik

V oddani prtljagi sem imela 3xpolkilsko Gorenjko. Američani imajo zanič čokolado, jaz pa rabim točno te vrste cuker

Ne razumem pa za ostalo, vse to se čist okusno dobi tudi pri njih, če malo pobrskaš celo boljše (nebi pa o 'naravnih sestavinah' )

Dodan: 02. 09. 2010 @21:39:14
Mitja
Registriran uporabnik

Na tistem obrazcu, ki ti ga dajo na letalu moraš izpolnit ali imaš hrano zraven ali ne. Js sem mel 4 pločevinke rio mare in mi je stevardesa rekla naj raje ne napišem, ker potem samo komplicirajo in se ful zavleče. In potem tut noben ni pogledal ničesar.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

še eno mesto tja grede..
Živijo Že dolgo časa razmišljm,
Kolk casa pa nameravas ostat
jaz pridem 9.3. dol...
Ni presenečenj, je čisto normalna
Pozdravljeni, 17.2. bo organiziran prevoz iz
Midva sva bila 2 leti
koliko pa stane sprememba imena
pa bi še vseeno rad
Ooo: ni potrebno pametovati, če
Aja pozabila sem pripisat da
A je že kaj slike
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
07.05.2011 - 07.05.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™