Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 01. 09. 2010 @12:00:21
Delo irska 2010
aleš
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Kakšna je situacija sedajle gor? Se da dobit delo, al se še občuti kriza...

Dodan: 01. 09. 2010 @17:00:47
Re: Delo irska 2010
blah
Gost

jst sm dubla sluzbo, tko da vse se da. sam izkusnje pa mors met ker je velka konkurenca.

Dodan: 01. 09. 2010 @17:56:41
aleš
Gost

oj blah v kolikem času pa si delo dobila? a si ga gor iskala ali že doma? kdo vse pa dela konkurenco? lp

Dodan: 01. 09. 2010 @18:52:54
blah
Gost

ok jst sm tle ze par let, pa sm vmes zgubila sluzbo, zdej sm jo pa spet najdla, pa tri razgovore sem mela, tko da je blo kr neki zanimanja.

kako to mislis kdo dela konkurenco, nezaposlen  folk k se prjavljalja na razpise ane?

od doma se ti pa res ne splaca iskat sluzbe, brez irske cifre, pps, bancnega racuna, naslova,...to nimas sans.

Dodan: 02. 09. 2010 @09:22:24
ales
Gost

Se strinjam z blah. Pot pod noge, nekaj eurov in akcija. Najboljs je biti prvo v hostlu v casu iskanja sluzbe. V tem casu registracija, treba je dobiti PPS stevilko (personal publice service number), s katero lahko odpres bancni racun na katerikoli banki. Ko (in seveda ce) najdes sluzbo, pa si poisces tudi bivanje, saj je lazje (vecina landlordov vas bo vprasala po statusu in brez sluzbe je zelo tezko dobiti karkoli). Ce ni uspeha, pa se vedno lahko kupis povratno karto in se vrnes brez kaksnih vecjih posledic, mogoce kaksna izkusnja vec.

Dodan: 02. 09. 2010 @11:29:14
blah
Gost

Tocno tko. Za pps mors met potrdilo o bivanju, ampk ti ga tud v hostlih dajo.

Treba kr it, ce te ne skrbi prevec da bo jeba ce ne najdes, brez tveganaj nic ne najdes. dej se tud slovnesko govorecih sluzb ne dobi tako lahko, ker je tudi ze nekaj slovencev tukaj, ampak se pa situacija izbolsuje.

Ce nisi za nic kvalificiran za zacetek lahk kr mau po mestu po lokalih itd ce majo kje napisan da kej iscejo, pa s kr cv-jem v rokah.

Dodan: 02. 09. 2010 @12:55:08
Zajec
Gost

Za lenuhe Irska ni, je Slovenija boljša. Če si kak programer, medicinska sestra, zdravnik, zobozdravnik, inženir, itn., potem ni problema. Vsaka kvalifikacija in/ali delovne izkušnje so plus (več let, boljše je). Za začetek kar vzemi vsaj 1000-1500 Evrov s sabo, da bo za nekaj časa. Pa srečno!

Dodan: 24. 10. 2010 @18:31:13
Ireland
Gost

Zdravo,

če sem prav razumela, za različne vrste inženirjev z vsaj zasilo solidnim znanjem angleščine in par let del. izkušenj nebi smel bit prevelik problem dobit delo v roku nekaj tednov po prihodu? In nekak 1000-2000 evrčkov bi moralo bit dovolj do prve plače? Mogoče kaj veste, bo le-ta dosti nižja od plač 'domorodcev' samo zato ker si tujec?

Hvala

Dodan: 25. 10. 2010 @14:42:15
blah
Gost

Cau Ireland, cist razumem zakaj postavljas taksna vprasanja, valda da vsazga skrbi ce bo kaj nasel, itd, sam noben ti ne more odgovort na to, al bo 1000 evrov dost do prve place, al se bo nasla sluzba v prvih tednih prihoda....To ti po netu noben ne more zagotavljat, lahko dobis samo nasvete katere kvalifikacije se bolj iscejo.

1000 evrov po moje ni dost, tud ce dobis sluzbo po enem mecsu iskanja (kar je zlo dobr) mors razunat na to da po moznosti dobis sluzbo kjer je placa mesecno in ne tedensko, tako da je treba potem se kasen mesec pocakat na prvo placo, Irska je pa zelo drago, 1500 je zihr minimalno za prinest sabo. Jest sem mela ko sem sem prsla 1800, pa sem najdla sluzbo po enem mescu iskanja, samo sem mela sreco ker sem prvi mesec bila pri kolegih, tako da sem sla na svoje sele ko sem mela sluzbo.

CV mej pripravljen v nulo pa cover letter naj ne bo predolg. Pa vcasih se splaca bit mau bolj agresiven pa jih kr poklicat pa se predstavt in jim povedat da jim bos polal cv, - ko se prijavlas preko agencij, ker oni dobijo tolko cv-jev da se vcasih splaca mau v ospredje stopt. Place so se pa zlo znizale, je treba bit zainteresiran tud za nizje placane sluzbe, tm okol 22,000 -23,000 brotu na leto je folk tud nehu nos vihat. Ne prcvakat da boste kr takoj 30,000 ali vec na leto sluzl.

Velik srece!

Dodan: 25. 10. 2010 @14:44:53
blah
Gost

Sem pozabla oment da ne, place niso nizje zato k si tujec, ce ti kdo proba to prodat je najbrz res meu smolo da je za ksno usekano firmo delu, Irci vecinoma nimajo tazga pristopa.

Dodan: 25. 10. 2010 @15:30:49
Ireland
Gost

Blah, hvala za tako odkrit in realen odgovor!

Niti ne pričakujem 'med in mleko' in da me bojo že na letališču pričakali z evrčki za ušesi, vem pa, da pri nas marsikje tujce precej manj plačajo, jih izkoriščajo po sistemu češ če ti ne paše mamo domačih trenutno dovolj. In 22 000 se mi trentutno zdi dokaj lep prihodek. Žal.

S sabo bom imela v vsakem primeru vse prihranke ne le jurja ali dva. Vem tudi da trenutno nikjer ni ravno rožnato...

V katerem foru, če ni skrivnost, pa ti delaš? Si imela veliko del. izkušenj iz svojega področja pred odhodom? Da bom morala bit 'agresivna' mi je pa čist jasno, je pri nas isto. Kako si se pa sicer navadila na življenje gor, boš ostala na dolgi rok?

Lp

Dodan: 25. 10. 2010 @16:20:03
blah
Gost

Z 22 000 se da cisto v redu zivet, v bistvu tako da se ne sekiraj- tukaj ne poslusat folka ki ti bo govoru da za tak denar ze ne bojo delal, to je cisto ok zacetek in se da lepo cez mesec pridt.

Jest delam v financah, sam sem prisla z zelo malo izkusenj, samo takrat je bilo lazje...

Vse se da ce se hoce!!

Dodan: 25. 10. 2010 @22:33:20
Ireland
Gost

Blah, hvala za vspodbudo. Z veliko volje se itak marsikaj da, to sem se že 100x naučila. Razumljivo je, da sploh prva leta ne moremo pričakovat čudežev, je pa začetniška sreča velikega pomena (vsaj pri meni). 

Za delo v financah si morala kar dobro znat angleško? Moja trenutno stagnira na levelu advance, sem se pa ponovno podala v knjige, vsaka beseda ki jo bom znala prej mi bo gor prav prišla

Dodan: 25. 10. 2010 @22:44:39
blah
Gost

Ja anglescina mi nikoli ni delala problemov, drugace pa je res da pa ce znas anglescino kar v redu (ni treba da popolno) se da tudi dobiti sluzbo, so irci zelo potrpezljivi pri teh zadevah in se tudi ne obesajo na manjsih napakah. kar se tice slovencov se mi zdi da na splosno znamo dovolj, se pa tudi na zecetko naucise terminologije, po moje ni panike. sporoci ko se selis pa ce te kaj zinama ti z veseljem svetujem kar se tice pps..., itd...

Dodan: 25. 10. 2010 @23:00:01
Ireland
Gost

Imaš prav, če ne bo šlo drugače, bomo pa z rokami mahali pa bo

V planu imam takoj po novem letu, do takrat moram pri nas še nakatere stvari 'pospravit'. Tko da se ti nekje proti koncu leta sigurno oglasim, če druga ne za treniranje slovenščine ob irski kavici Takrat bom tudi že imela ožji izbor mest. 

Dodan: 28. 10. 2010 @12:20:47
Pia
Gost

Najlepša hvala za res uporabne informacije. Sama se konec novembra selim na Irsko, če bo le sreča mila, bom novo domovanje našla na zahodu, najbolj si želim Galway. Me pa zanima naslednje, če morda kdo ve kaj o tem: sem še študentka, ki bi rada delala tam "short term" oz. "temporary" - kako je s takimi službami? Žal moram naslednje poletje nazaj, da opravim diplomo, tako da bi bila kakšna temporary job resnično dobrodošla. Glede "branže" dela nise izbirčna, malone sem se pripravljena naučiti vse in tudi nikakršnih utopičnih idej o kupih zasluženega denarja nimam, le sprememba okolja bo dobro dela, Irska pa je hkrati tudi čudovita dežela. Je kaj možnosti zaposlitve v bolj pedagoških vodah ali raziskovalnih socioloških? Hvala vnaprej in lep pozdrav.

Dodan: 28. 10. 2010 @14:57:50
blah
Gost

Cau,

Ce te prav razumem bi delala na Irskem od konca novembra do poletja. za to ti res ni treba iskati kaksnih posebnih izkusenj, temporary so tukaj itak vse sluzbe zadnje case, ce dobis sluzbo das pac odpoved ko ne bi vec tam delau.

Dodan: 10. 11. 2010 @21:38:03
Kiwi's girl
Gost

Pozdravljeni bodoči Irci

Mene pa zanima če se lahko dobi PPS preden pridem gor? 20.11. pridem gor na 10 dni pa bi lahko že takrat začela štimat - bo dost en teden za to?

Prav tako me zanima kje bi lahko pogledala za cimre Bivala bi namrec v Malahide-u ali Swords, pa bi mi prav prišla kaka cimra da delimo stroške.

Dodan: 10. 11. 2010 @22:10:46
lero004
Registriran uporabnik

čau,

mene bi zanimalo če sploh mam šanse da dobim kako temporary delo za samo dva meseca kje na irskem, bi delal bilokatera dela (bar, pomoč v kuhinji, fizična,...) za čist osnovno plačo, sam da bi mel za preživet. namreč do februarja morm nazaj ker mam še maturo za dokončat. sm že poslal neki prošenj okrog, pa se sploh noben ne zmeni zame...

Dodan: 11. 11. 2010 @13:41:48
Zajec
Gost

Za Kiwi's girl: PPS številko dobiš, ko osebno izpolniš prijavnico na lokalnem "Welfare" centru, in jim predložiš osebni dokument (rojstni list ali pa postni list), dokument s sliko (npr. vozniško dovoljenje) TER papir s tvojim naslovom (npr. bančni izpisek, najemna pogodba, račun za plin, elektriko, pogodba o delu, itn.). Ko to opraviš, ti pošljejo dokument s PPS številko na naslov, ki ga prijaviš. Uradno ti morajo poslati dokument v roku 3-5 dni, neuradno pa to traja 1-2 tedna.

Spletne strani: http://www.welfare.ie/EN/OperationalGuidelines/Pages/cis_ppsallprocs.aspx, ter
http://www.welfare.ie/EN/Topics/PPSN/Pages/HowToApply.aspx

Dodan: 11. 11. 2010 @14:58:27
Spela
Gost

Je bilo ze tolikrat receno, da se sluzbe ne najde iz Slovenije. Sluzbe kot so v barih itd se pa ne isce po netu, apmk s CV-jem v roki in kar po mestu pesaka. Ce bos najdla sluzbe za 2 mesca ne vem, ziher pa pomaga da jim ne poves da bi ostala samo 2 mesca.

Za drugi post pa, Malhide pa Swords sta lepa samo zelo dalec od centra. Edin ce ti to pase

Dodan: 11. 11. 2010 @18:23:02
Kiwi's girl
Gost

@ Zajec: hvala Še neki....si lahko priskrbim PPS number čeprav ne bom že decembra šla gor delat?

@ Špela: Center me ne zanima če sm iskrena, službo tut nameravam iskat v Swords-u (po možnosti v Pavillionsu) tko da mi je Malahide popolna solucija.

Dodan: 11. 11. 2010 @20:32:04
Spela
Gost

Malahide je ful lep, tako da ti bo zihr vsec. Za razmislt je samo  o tem da je dalec, in ko isces job ti veliko firm ne povabi na razgovor ce zivis dalec od njih.

Dodan: 11. 11. 2010 @20:42:55
Kiwi's girl
Gost
Vem da je Malahide lep - fant zivi tam ze od marca in vsakic ko grem na Irsko (do zdaj ze 9 krat) sem tam. Sluzbo bi pa itak iskala v tem okolisu
Dodan: 12. 11. 2010 @00:16:17
Zajec
Gost

PPS številko si lahko daš delat kadar koli in mislim da je to trajna številka.

Kakšne začasne službe ne bi smelo bit problem dobit. Kot že rečeno, greš od vrat do vrat s CV-jem. Včasih tudi iščejo delo v kakšnih trgovinah in imajo na vratih ali izložbi napis, da iščejo ljudi, tako da bodi tudi na to pozorna.

Dodan: 12. 11. 2010 @00:20:46
Kiwi's girl
Gost

Super Zajec hvala ti Upam da najdem kaj že ta trip *fingers crossed*

Dodan: 25. 11. 2010 @01:42:37
neno
Gost

do kulk let si prestar za odhod v tujino ,es bom zdaj imau 28 let trenutno zaposlen v slo..in naslednje leto mislim pejt na studij ,predvidevam če bom studij koncau na vreme bom takrat imau 31leto , a bom takrat prestar za odhod v tujino.... ? prosim za na svet ker to me ze doug cajta matra do bom prestar za tujino..

Dodan: 27. 11. 2010 @17:05:31
ojoj
Gost

meja je 27, tko da si lih zamudu. hmmmm, kaj bos pa zdej...

Dodan: 29. 11. 2010 @12:46:09
Sofika
Gost

Hojla ljudje, js mam pa mal neumestno, ampak morda pa paše zraven. Sem se ravnokar preselila na Irsko, natančneje v Galway in me zanima, če je morda še kdo drug v bližini? Za kak kafe, pint piva oz. čaj Če je kdo kje blizu pa ma interes malo poklepetat in se podružit, naj le pove!

Lep pozdrav iz mrzzzlega zahoda!

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

@Daisy: jst sem tudi fuuuul
še eno mesto tja grede..
Živijo Že dolgo časa razmišljm,
Kolk casa pa nameravas ostat
jaz pridem 9.3. dol...
Ni presenečenj, je čisto normalna
Pozdravljeni, 17.2. bo organiziran prevoz iz
Midva sva bila 2 leti
koliko pa stane sprememba imena
pa bi še vseeno rad
Ooo: ni potrebno pametovati, če
Aja pozabila sem pripisat da
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
18.06.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™