Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 31. 08. 2010 @21:46:13
Viza za Vietnam
aaaa
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zdravo.

Mene pa zanima kaksen je postopek glede pridobitve vize v primeru, ko prečkaš kopensko mejo z Vietnamom (npr. iz Laosa). A je potrebno vizo pridobit prej (npr.  na veleposlaništvu v Bangkoku ali v Laosu), ali jo je mogoce pridobit na meji?

Hvala za informacije.

Dodan: 01. 09. 2010 @00:15:20
Re: Viza za Vietnam
Denis
Registriran uporabnik

Na meji ni varjante.

Ne spomnim se če je v Vientiane v Laosu bila Vietnamska ambasada (verjetno pa je).

Glej, če si že v Bangkoku si jo rajše kar tam zrihtaj. Na vsaki agenciji ti jo zrihtajo, provizija ni niti omembe vredna, tud v Laosu ti jo bo vsaka agencija zaračunala.

Boljše met prej vizo kot pa da se ti pol kaj zalomi.... ti povem iz lastnih izkušenj 

LP Denis

Dodan: 01. 09. 2010 @17:52:53
aaaa
Gost

Ja s tem zadnjim se čist strinjam. Hvala za info!

Dodan: 01. 09. 2010 @17:56:16
aaaa
Gost

Pa se eno vprašanje. Koliko casa pa povprečno traja, da dobiš vizo v Bankgoku (dan, dva, teden dni)?

Dodan: 01. 09. 2010 @17:58:21
simi
Gost

Za Vietnam, če se ne motim, 4 delovne dni. Kolk se spomnim, je tud nekaj urgent varianta, ampak je precej draga.

Dodan: 01. 09. 2010 @20:00:20
Denis
Registriran uporabnik

ni res. Jaz sem jo rihtal v Bangkoku in dal za njo 35 $. Provizija je znašala 5$. Dobil sem jo pa v enem dnevu

Dodan: 20. 09. 2010 @15:33:49
Snegi
Gost
Mene tudi zanima, kako je z vizami na prehodu.. v primeru, da se izogneš Tajske v velikem loku in ne planiraš v BKK urejati vize.... Predvsem me zanima Vietnam, Laos, Kamodža. Hvala
Dodan: 20. 09. 2010 @15:47:25
l
Gost

vizo si lahko urediš na meji iz tajske v kambodžo (čisto na meji, ker pred njo te vsi želijo nategnit), ko si enkrat v kambodži si rabiš predhodno zrihtat vietnamsko vizo (v mojem primeru sianokville v 30 min, lahko tudi v phnom phenu, verjetno še kje drugje, točno ti ne znam povedat), ko greš pa ven iz vietnama pa mislim da tudi ni nikjer nobenih komplikacij,vse lahko urediš na meji.

Dodan: 30. 09. 2010 @08:52:46
S.
Gost
A je možno dobiti visa on arrival na letališču?
Dodan: 30. 09. 2010 @21:12:02
princ
Gost

Vizo lahko dobiš nal etališču, vendar potrebuješ aprooval letter. Postopek na letališču poteka zelo hitro, cca 5 minut.

Dodan: 15. 10. 2010 @23:09:08
emo
Gost

Ima mogoče kdo info, kako je z vizo za Laos in Cambodio, če greš krog iz BKK -> Laos -> Vietnam -> Cambodia -> BKK.

Nevem, ali tukaj urediti vse vize, ali v BKK čakat 4 dni na vietnamsko vizo.
INformacij je ogromno, ampak za 100% res ni nobena. Ne bi rad na kaki meji obračal  

Dodan: 16. 10. 2010 @13:29:12
Tina
Registriran uporabnik

Za Vietnam sva si s kolegico uredili v Bkk. Zmenili sva se preko agencije, da so nama jo uredili v 3 dneh in dostavili v hotel v Chiang Mai, tako da nisva čakali v Bkk. Lahko se uredi tudi v krajšem času, ampak plačaš več. Za Laos se jo da dobiti na vseh obljudenih mejnih prehodih (baje ne na meji s Kambodžo, ampak ti greš itak najprej v Laos s Tajske, če prav razumem). Prav tako se da dobiti kamboško vizo na mejnih prehodih. Rabiš le denar in sliko ali dve za dokumente.

Dodan: 16. 10. 2010 @13:31:49
Tina
Registriran uporabnik

Aja, tajsko vizo za dvojni vstop sva imeli že vnaprej urejeno v Lj. Takrat še ni bila zastonj. Pa ta varianta, da ti agencija ureja vizo, zna biti malo tako-tako. Večinoma gre vse po načrtu, sem pa že slišala, da so se morali kregati in groziti s policijo, da so dobili potne liste nazaj. Tako da če že, urejaj to preko zanesljive agencije.

Dodan: 02. 11. 2010 @17:32:02
rok
Gost

mi lahko kdo pove točno kje se dobi vizo za vietnam,kok časa se čaka,v BKK pa kak hotel/hostel dokaj normalen v BKK pa da imam blizu to da si uredim..kok časa pa velja viza,isto 3mesece kot bi urejal prek kompasa? lp

Dodan: 03. 11. 2010 @08:37:42
MarkoP
Registriran uporabnik

Vse vize ti uredijo agencije, ki jih (vsaj v širši okolici Khao Sana) kar mrgoli. V tej okolici je tudi veliko takšnih in drugačnih GH. Če želiš vsaj malo miru in manj kaotično okolje se sprehodi (3 minute) čez cesto - npr. New Siam II. Urejeno, čisto.

Dodan: 08. 11. 2010 @12:00:26
Nina
Gost

Mene pa zanima glede approval letter za Vietnam - preko katere spletne strani ste si ga uredili? Jih je en kup, pa da vidim če so s katero agencijo slabe izkušnje?

Dodan: 08. 11. 2010 @18:46:42
roo
Gost

ima kdo informacijo koliko denarja pride viza za Vietnam da jo dobiš v enem ali dveh dnevih..nebi rad ostajal dolgo v BKK..Pa je res varno pustit pasuš v agenciji? lp vsem

Dodan: 10. 11. 2010 @20:44:56
Koka
Gost

@ princ: Čestitam, če ti je uspelo dobit vizo v petih minutah. Jaz sem čakala kakšne tri ure, so bili zelo na easy mode naštimani uradniki. Ampak dokler jo dobiš, je vse kul.

Dodan: 10. 11. 2010 @21:47:06
princ
Gost

Res sem imela srečo, ker je postopek potekal tako hitro. Sem pa videla skupino ljudi za katere se mi zdi, da so čakali dolgo.

Dodan: 12. 11. 2010 @13:26:00
rozica
Gost

tole se mi zdi kar nujno napisat , glede na to, da uradnike ponavadu upravičeno samo kritiziramo, postopki za vize pa niso vedno izi...

za vietnam sm jo danes dobila na konzulatu v kambodzi (sihanoukville). tm sm se pojavila pol ure pred uradnimi urami pa so me sprejeli brez slabe volje. in vizo sm dobila v treh minutah! stane 45 am.dolarjev..)

ta konzulat sicer dela od ponedeljka do sobote, zjutraj do 12h (ne vem točno, kdaj začnejo), popoldne pa 14-16.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Živjo! 23.2.2012 odpotujem na Fuerteventuro. Zanima
@Daisy: jst sem tudi fuuuul
še eno mesto tja grede..
Živijo Že dolgo časa razmišljm,
Kolk casa pa nameravas ostat
jaz pridem 9.3. dol...
Ni presenečenj, je čisto normalna
Pozdravljeni, 17.2. bo organiziran prevoz iz
Midva sva bila 2 leti
koliko pa stane sprememba imena
pa bi še vseeno rad
Ooo: ni potrebno pametovati, če
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
02.04.2011 - 31.12.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™