živjo!
Ta september odpotujem v maroko, in ker rada in dosti potujem bi si kupila nov digitalni fotoaparat, ampak bolj profesionalnega, vendar prilagojenega za amaterje: ) , za ceno bi dala okrog 800 evrov. pa me zanima če poznate aparate, katerega bi mi priporočili in kje ga kupiti.
vse in formacije so dobrodošle: )
lp
Če imaš v mislih kompaktno fotokamero (po domače trotlco) potem za ta denar (in še kar nekaj ostane) dobiš npr Canon G11, ki ga marsikateri napredni fotograf uporablja za backup ali kot drugo kamero.
Če si imela pa v mislih DSLR (po domače - fotkič, kjer se menjajo objektivi) bo pa denarnico treba malce bolj odpreti. V tvojem cenovnem rangu sicer dobiš kak vstopni model (Canon 1000D, Nikon D5000) s kit objektivom, a je to daleč od "bolj profesionalnega".
Vsaj približno (a res približno) je "profesionalen" npr. Canon 7D s ceno ohišja okoli 1500€
Ne vem kakšno je tvoje znanje uporabe profesionalnega fotoaparata prilagojenega za amaterje, ampak še tako dober fotoaparat ti ne bo nič pomagal, če ne znaš potem uporabljati različnih funkcij. Na avtomatiko lahko slikaš na čisto spodobnem in seveda veliko cenejšem fotkiču. Če pa seveda znanje je, potem pa le v nakup.
Hej, tudi sama kupujem fotoaprata in sem trenutno precej v tem, mislim da je za začetek najbolje da ugotoviš kaj bi rada slikala in se odpraviš v kakšen foto studio kjer ti lahko pomagajo, meni so zanil zelo drobro svetovati. Všeč mi je bil predvsem eos 550 D, katerega cena je nekaj nad 800 eurov, seveda pa je potrebno kupiti še kakšen boljši objektiv saj je tisti priloženi zelo omejen. potem pa samo navodila v roke pa čim več slikat. Veliko užitkov ob slikanju. Pozdravček 
Sama imam kompaktnega digitalca višjega ranga - Nikon P100 in sem noro zadovoljna! Predtem nisem imela nekega znanja o fotografiji, zdaj pa mi že lepo uspeva....
Jaz bi dodala le, da je dobro če si fotoaparat kupiš malo prej kot teden, dva pred odhodom, sploh če si do sedaj slikala le tu in tam kakšno žurko in izlet z žepnim aparatkom. Na fotoaparat se moraš namreč navaditi, ga nekaj časa uporabljati in ugotoviti, kaj ti ponuja, da ga lahko dobro uporabiš. Ker kot je že nekdo prej napisal, za osnovno AUTO fotkanje je škoda 800€.
V Avstriji/Nemciji je foto oprema do 20 % cenejsa kot pri nas (http://geizhals.at).
Nikon D90
profesionalnih aparatov prilagojenih za amaterje ni.
Imam Nikon D700 in nima popolne automatike. Že v scenskem načinu P ki ga nikoli ne uporabljam ampak vem da bi lahko bil podoben načinu AUTO, skratka že v tem načinu morš tu pa tam kaj sam nastavit. Finta je v tem, da če nimaš pojma o fotografiji in bo treba kaj nastavljat..... pol sledi lahk VEELLLIIIKKKKOOOOO razočaranje.
Daj vzami canon G11. Dober kompaktni aparat je če ga znaš izkoristit, drugač pa imaš tabolšo trotl kamero
Denis
Mene tud čaka podoben nakup v prihodnjim mesecih. Vsemu kar se začne z 'canon eos' se na veliko izogibam (slabe izkušnje). Nisem nobena profesionalka, le rada imam lepe fotke. Bo pa naslednji sigurno nikonov (kateri pa še ne vem)
a se ti da malo bolj natančno opisat slabe izkušnje z EOS-om? Ker mi ni jasno, kaj si mislila s tem, da imaš rada lepe fotke...
Ne vem če ti bom znala točno razložit, ampak ko sem probala z očetovim Canonom so bile fotke kr neki. V bistvu dobim veliko lepše z 25 let staro Practico (na film ne digitalno) ali pa z kolegovim Nikonom.
Največje razočaranje doživijo "fotografi", ko s kompaktov preidejo na DSLRje. Kar naenkrat so fotke neostre, spranih barv....
Včasih so "vse poštimali" v studiu, pri razvijanju filmov, trotlce so pa narejene z mislijo na ljudi, ki se z obdelavo fotk ne bodo ukvarjali (da o ogromni globinski ostrini in podobnih tehnikalijah niti ne govorim).
DSLRji so za ljudi, ki znajo poleg avtomatike uporabiti še kako drugo funkcijo
Brez spremenjenih nastavitev v kameri dobiš pač surove fotke, a krivda zato ni pri Japončkih.
Seveda pa vedno obstaja tudi možnost, da je kaj narobe s kamero ali pa z objektivi.
Če hočeš, ti zelo ugodno prodam moj Nikon D90, malo rabljen in kot nov, z original embalažo. Prodajam ga, ker mi je pretežek za na potovanja. Fotke dela vrhunske, ampak kaj ko je tako velik in nepriročen. Namigni in ti posredujem mail.
LP, Ana
Nikon D90 tre objektiv 18-200 VR II in si zmagal...
Ana, pri fotkanju je tako, da pač veliko krat moreš na račun dobre fotke imeti tudi solitno opremo.
Če ti fotke iz potovanj veliko pomenijo potem D90 sploh ni težka
))
|
07.05.2011 - 07.05.2015
|
|
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
02.04.2011 - 31.12.2015