Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 15. 03. 2010 @15:03:09
aiesec
Ivana
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Pozdravljeni. Nekaj sem že prebirala na tej strani glede praks preko Aieseca, vendar so vnosi stari nekje že 2 leti. Zato bi prosila za morebitne sveže informacije, izkušnje. In pa vprašanje: diplomirala sem pred 3 leti. Ali se lahko kljub temu prijavim za eno njihovih praks? Lp

Dodan: 15. 03. 2010 @18:18:16
Re: aiesec
Petra
Gost

tudi mene bi to zanimalo, saj sem tudi sama diplomirala 3 leta nazaj, sam bi vseeno šla na kakšno to prakso v eno državo v razvoju.

lp

Dodan: 16. 03. 2010 @06:32:14
Nejka
Gost

Prakse v Avstraliji: http://www.professionalpathwaysaustralia.com.au/Internships-In-Australia.html

Sama sem sla prek njih na prakso...je sicer neplacano in placas Admin fee, ampak praksa je bla zakon. Firma me je zaposlila in tako se nisem vec vrnila nazaj v Slovenijo...

LP

Dodan: 16. 03. 2010 @07:33:21
maja
Gost

Živjo!

Nejka zanima me za koliko casa si prvotno načrtovala prakso v Avstraliji in ali si sama plačevala prebivališče.

Hvala,LP

Dodan: 16. 03. 2010 @09:50:11
Nina
Registriran uporabnik

Js sm bla z Aiesecom pred enim letom. Odsvetujem.

Ce vseeno kogarkoli zanima kako z njimi priti v tujino naj pusti email.

Lp

Dodan: 16. 03. 2010 @11:09:48
maja
Gost

Zakaj pa odsvetuješ? Ker se sama zanimam za to prakso ampak še nisem od nikogar iz prve roke slišala za izkušnjo z njimi.

Hvala

Dodan: 16. 03. 2010 @12:01:05
Nina
Registriran uporabnik

Mislim da se da z drugimi agencijami velik "lepse" pridet cez. Aiesec pobere nekaj denarja, ok ni nevem kok ampak je ok 150 eur, da moras nevem kake tecaje vse obiskovat predno gres, v zameno ti ponujajo pomoc pri iskanju dela, pri vizi itd ampak ko pride tako dalec ko npr potrebujes vizo cimprej, jaz sem jo mogla dobit v 8ih dneh ker sem tako podpisala pogodbo za delo, ti lepo recejo pejt na Dunaj po njo... Aja pa se ti tecaji ki so kao nujni so dobesedno otroški vrtec!

Aja pa se imela sem SUPER ponudbo za delo v eni drzavi za katero sem mogla v roku par ur poslat podpisano pogodbo, ce bi sprejela, ker je delo takoj in imajo veliko kandidatov. Kontaktirala sem to mojo samozvano managerko ki to ureja in sem cakala cel dan da mi je ona to poslala in seveda, delo je splavalo po vodi ! Njen razlog: Pozabila sem !!

Pac ne vem, mogoce sem bla samo jaz v "napacnem" aiesecu, kjer so predvsem ljudje, ki nimajo v zivljenju kaj drugega pocet.

Sem pa imela veliko boljse izkusnje z aiesecom samim v drzavi kjer sem delala.

Dodan: 20. 03. 2010 @19:04:15
vesna
Gost

Lep pozdrav, tudi mene zanimajo informacije glede aiesec prakse in prav tako ne poznam nobenega, ki bi šel preko njih...

Ali se težko dobi prakso na ekonomskem področju in v katerih državah je prakso najlažje dobiti? Kako je z nastanitvijo - ali stanuješ skupaj z ostalimi praktikanti iz ostalih držav? Zanima pa me tudi v kolikšnem času po opravljenem seminarju je možen odhod? (koliko časa traja, da si urediš vse potrebno, ko enkrat najdeš prakso?...Kakršnekoli informacije dobrodošle, jaz bi rada šla na prakso v tujino poleti ali septembra za pol leta do leto dni...

Hvala, lp

Dodan: 21. 03. 2010 @18:43:38
jaffa
Gost

Tudi sama sem rabila nekaj info glede prakse v tujini, ker grem preko erasmusa, kako dobiti prakso. Slišala sem za to organizacijo, da naj bi ti pomagali pri iskanju podjetja. Klicala sem na Aiesec in en ves zdolgočasen tip mi je povedal čist isto kot je napisano na njihovi men ne preveč dobri spletni strani. Želela sem vedeti na kakšen način mi lahko pomagajo in mi je samo odgovoril, da se moram najprej prijaviti, plačati in opraviti test iz angleščine potem bodo pa vidli, če mi lahko kaj najdejo, ampak da mi ne garantirajo. To se pravi...najprej mi plačaj, če želiš več informacij! Za državo, kjer bom imela prakso mi je povedal celo,da bom zelo težko dobila prakso. V glavnem, vtis slab. Če že ravno plačam za neko storitev, bi tudi pričakovala da se malo bolj potrudijo. Tako da na koncu bom raje poskusila najti podjetje sama.

Dodan: 21. 03. 2010 @20:17:14
Nina
Gost

Jaffa vse to je res kar si napisala!

Napisala bom svojo izkusnjo: ko sem se odlocila je bil tist seminar, potem placaj, angleski test in ko si dobil oceno iz anglescine si dobil pravice za vstop v bazo kjer isces prakso. Pa se ti seminarji so sam 2x na leto tko da sem mela sreco, da bo bli ravno takrat ko je men zapasal it.

Vse skupaj od moje odlocitve do konca teh testov je bil cca 1 mesec.l Pol si mogu se neke brezvezne psiholoske teste narest.

Ta baza kjer isces prakso...imajo 4 vrste praks, prostovolno, management potem so pa se dve ki se jih ne spomnem najbol, ena je bla education ce se ne motim in seena povezana z racunalniki pac neka tehnicna.

Drzav ki ponujajo prakse je veliko, je pa res tezko najdet! Imas od sr.amerike, brazilija potem cela azija, evropa,...

Kje zivis je odvisno kako prakso izberes. ce izberes prostovolno ti oni najdejo druzino ki te gosti. Ce izberes druge te nastanijo v kakem hotelu ali z drugimi praktikanti,pri nekaterih praksah imas to ze odsteto od place pri nekaterih pa si mores najdet sam prenocisce.

Skratka lahko traja kak mesec, lahko se vlece, odvisno od teh seminarjev in od kake srece imas pri iskanju prakse.

Ce koga se kej zanima naj kr vprasa.

Lp

Dodan: 21. 03. 2010 @23:26:26
Veronika
Gost

Kako kvalitetna pa se ti je zdela praksa nasplošno?

Dodan: 22. 03. 2010 @07:27:10
Nina
Registriran uporabnik

V tujini sem delala pac svojo prakso in se pomoc v aiesecu tam in kar se tega tice sem bila zelo zadovoljna. samo z aiesecom v sloveniji pa pac ne, ker to je nek cuden folk not, bol otroc ki nimajo kaj pocet in kot je ze ena napisala pred mano so vsi nekaj brez volje, ce pa jo ze imajo ti nalagajo nekaj in obljubljajo to kar sploh ne drzi, tudi o tem sem ze pisala.

Aja pa kar se mi je najbolj zamerlo to je bila obljubljena pomoc ce bom karkoli rabila iz drugega konca sveta. Delala sem v zelo revni drzavi in rabili smo denar za en projekt, v slovenijo sem jih kontaktirala ce mi pomagajo objavit en clanek v casopis in kaj so rekl: Smo nekaj ponobnega objavil prejsni teden...Tako da na kakrsno koli pomoc s strani Slovenskega Aieseca ne racunajte ce ze greste z njimi, oni ti naj bojo samo kao neka "garancija" da prides do tam, potem ti drugega kot to da jih odpises ne preostane.

Dodan: 22. 03. 2010 @17:20:58
vesna
Gost

Hvala Nina zanima me kaj dejansko predavajo potem na teh seminarjih in kakšna stopnja angleščine je potrebna? A to rabiš prov certifikat it delat? v kateri državi pa si bila ti in kaj si počela...?

Če prav razumem, obstaja potem velika možnost da prakse na svojem področju sploh ne dobiš in to do zadnjega sploh ne veš - izveš šele ko opraviš vse obveznosti in plačaš...

...mogoče še kakšen predlog glede prakse (agencija/organizacija)? (poleg erasmusa)

Hvala

Dodan: 22. 03. 2010 @21:08:33
Nina
Gost

ej Vesna dej mi pusti meil pa ti razlozim kej vec da se ne izpostavljam tuki ker verjetno kdo iz aieseca tole bere

Dodan: 28. 03. 2010 @12:47:00
Siho
Gost

zivjo

A pozna kdo še kakšno organizacijo razen AIESEC in ERASMUS ?

Ima kdo kej izkušenj s kerokol drugo organizacijo?

Hvala

Dodan: 28. 03. 2010 @20:36:28
mm
Gost

Jah AIESEC ni agencija, to je študentska organizacija, ki se ukvarja še z marsičem drugim kot z iskanjem praks za nas .. Mislim, da jim je bolj v interesu, da grejo na prakso ''aktivni'' člani oziroma taki, ki so šli čez uvod v njihovo kulturo  

Se je pa meni tud zamerilo vse skupaj malo .. Pred dobrim letom sem že opravila njihova izobraževanja, plačala 150€ za vse skupaj, vključno s tečajem angleščine, ki naj bi bil kao b2 stopnja, pa je bil samo poizkusni test jezikovne šole, ki sem ga dva dni prej sama rešila na spletni strani! Po tistem so se mi pojavile nove priložnosti in sem razmišljala, da bi šla na prakso čez kako leto .. vendar se mi zdi, da bi sedaj morala zopet nekaj plačati .. kar se mi pa itak zdi brez veze ..

Pomoje zna biti čist v redu, če se spraviš v to in če si fleksibilen glede tega kam greš .. ampak ja, da se zavedaš da imajo svoje navade in se moraš malo prilagodit in izobraziti kaj sploh AIESEC je .. 

Dodan: 28. 03. 2010 @20:37:40
mm
Gost

Evropska prostovoljna služba? (evs)

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Rabim prevoz do Milana 18.9.20
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™