Sedaj vedno potujem z nahrbtnikom, ampak opažam, da imajo ljudje bolj praktične nahrbtnike, ki se z zadrgo lepo odprejo naokoli in so kot ena potovalka. Videla sem jih tudi na internetu in nekje v trgovinah v Italiji (so bili pa veliki). Moti me, da imam vedno cunje vse zmečkane. Poleg tega so nepraktični. Rabim pa nahrbtnik velikosti do 65 l.
Ima kdo kaj takega? Kje v Ljubljani (nisem iz LJ) bi jih lahko našla in kake so približno cene? Obstajao tudi taki s kolesci, vendar je ta mehanizem zame le dodatne teža in obremenitev. Rada bi nekaj navadnega, praktičnega, lahkega pa ne predragega.
Kak nasvet? Kaj uporabljate ostali?
b.
Živjo!
Najlažje je, da v googla vpišeš potovalni nahrbtniki in boš našla ogromno informacij. Firm je veliko: Berghaus, McKinley, North Face, Ferrino Myto.. So pa te nahrbtniki kar precej dragi. Je bilo pa tudi na tem forumu že nekaj napisano glede tega.
Nakup se v vsakem primeru splača, neglede na ceno, ker so nenormalno uporabni. Kupi pa takega, da ima še mali nahrbtnik, da se zadrga lahko zaklene in da lahko naramnice pospraviš oz. zapreš z zadrgo.
Jaz sama imam Ferrino Myto 60l (50+10) in sem zelo zadovoljna. Kupila sem ga v Iglu sportu v Lj (petkovškovo nabrežje) in je bil v akciji cca 80€. Ta je med cenejšimi firmami.
Kateregakoli boš kupila, ne boš zgrešila.
http://kilometer.wordpress.com/2007/11/13/ko-backpacker-potrebuje-nahrbtnik/
tukaj je nekdo ze naredil mini raziskavo.
mayamaya ima tudi eno tako varianto -zna biti ugodno (lj, btc).
imam natančno takega, kot ga želiš. praktičnega
je od martins arts in je res super. kupila sem ga lani v kranju, deznikarstvo jenko, bil je pa pomoje 70e.
Temu se reče potovalni nahrbtnik
Za želeno velikost boš za dobrega morala odšteti tja do 150 €, bi ti pa svetovala, da se omejiš na največ 50l (ga ni čez lahko prtljago
Cene teh nahrbtnikov so hudo padle v zadnjih letih, za svojega Karrimorja sem pred leti odštela 60.000 SIT (vendar je po 10 letih in po tem, ko je videl lep kos sveta, še vedno kot nov).
Splača se ti tudi izbirati med modeli, ki imajo hrbtišče prilagojeno za ženski hrbet, ga boš veliko bolj udobno nosila.
Za začetek poglej v Kibubi (imajo tudi spletno stran), če pa ti ga lahko kdo prinese iz Amerike, bo stvar nekoliko cenejša.
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
|
01.11.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |