...januarja se s sopotnikom odpravljava v Ugando; tam najameva terenca (7-dnevni safari -Kampala-Murchisson Falls/Chimp-trekking/Ziva Rhino Sanctuary-KaKampala-Kisoro/gorile/; v avtu je prostora še za (max.) 2 osebi (nisva pristaša velikih skupin)-če koga zanima-se nama lahko pridruži) Okvirna cena cca.600 EUR-če smo trije...) - l.b. "varianta". Letalska karta (trenutno) okoli 610 EUR (Dunaj-Entebbe z taksami vred...).
kontakt ( prek SMS-a):-040 209 360
lep popotniški pozdrav vsem
Zala
p.s. dovoljenje za ogled goril je pametno nabaviti čimprej-stane pa 500USD/oseba/dan in ni vključena v navedene stroške safarija!
Živjo, Zala. Lahko kaj več poveš o samem planu potovanja? Glede na to, da vsi samo opevajo gorile, me zanima kaj je poleg tega vredno ogleda?
Pozdravljeni!
Jaz sem lani potoval po Ugandi in sem nad njo zelo navdušen!
Moj izveden program potovanja po Ugandi (avgust 2009, 21 dni): Kampala - Jinja (rafting po Nilu) - Mbale - Masindi - Murchison Falls NP (v NP lahko vidiš žirafe, povodne konje, baboone, svinje bradavičarke, gazele, hartebeest-e, topi-je, waterbuck-e,...) - Fort Portal - Kasese - Queen Elizabeth NP (v NP lahko vidiš povodne konje, slone, gazele, krokodile, pelikane, baboone, mi smo videli tudi levinjo,...) - Ishasha (meja s Kongom) in naprej do Butogote - Ruhija (1h ogleda goril stane 500 USD, mi smo bili 5m stran od gorile, cena naj bi se tudi povišala, za 1-2 meseca naprej imajo zasedene oglede, ki pa so med pon. in petkom, če ne vidiš goril se ti povrne 250 USD) - Kabale - Mbarara - Ssese otoki (jaz sem bil na Buggala otoku, Kalangala) - Entebbe (iz Kalangale vozi vsako jutro ob 7h hitri gliser ali leseni čoln, jaz sem šel z lesenim in sva bila edina potnika).
Imam tudi večino stvari zabeleženih (prevozi, najem kombija + šoferja za NP, cena NP je 30 USD, razen Bwindi NP, kje sem spal, cena raftinga,...).
Če kdo kaj potrebuje, mu z veseljem vse poročam.
Kontaktiraš me lahko na mrko.bencik@hotmail.com
Lp, Marko
;-), hvala, Marko-jah, poleg goril je vredno ogleda praktično vse (;-))-Uganda je pač že "taprava Afrika"-mnogo manj turistična od sosednje Kenije (kjer pa so definitivno boljše možnosti za safarije); recimo jz del-vulkani, trekking (seveda gorile) in vsaj za naju raj(upava da-še nisva bila tam-po pripovedovanju)-jezero Bunyonyi z okolico; seveda kombinirava del namestitev z Ediriso-privat najem terenca pa sva (žal) morala skrčiti/predrago za dva/ (dovolilnice za gorile je -za ziher-treba rezervirati/beri plačati/-tako da odpade (žal) prvi del (M.Falls); bova pa (če se bo izšlo) poskušala "obdelati šimpanze in nosoroge"-odvisno od časa (pred povratkom)-
vseeno-vabilo še velja-4 dni goril (iz Entebbe-ja) cca. 400 USD (če smo trije)+500 USD dovolilnica po grlu...
l.p. Zala
Klara-pošlji sms -pa se zmenimo več, če te zanima
p. Z
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
|
01.11.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |