Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 14. 03. 2010 @00:05:47
gvatemala-malarija, denar, transport
tina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zivjo!

V Gvatemali si imam namen ogledati Panajacel, Antiguo in Flores. Ali kdo ve kaksna je tukaj nevarnost malarije? Ali imajo hostli mreze proti komarjem?

Kako pa je z denarjem? Ali res menjajo le dolarje? Ali se da dvigovati na bankomatih? Kaj pa menjava mehiskih pesosov?

Ali je sel kdo iz Tikala do Tuluma cez Belize? Ali moras kaj placati na mejah?

Hvala

Tina

Dodan: 14. 03. 2010 @12:41:29
Re: gvatemala-malarija, denar, transport
gorenc
Registriran uporabnik

za malarijo v teh krajih ni nevarnosti, in v hostlih v katerih sem bil jaz tudi ni bilo mrež proti komarjem, ker ni potrebe... dovolj je, če uporabljaš repelent. večinoma res menjajo samo dolarje, evre menjajo slabše, če jih sploh vzamejo, za pesose je bilo rečeno, da jih menjajo samo na meji.

če greš čez belize v mehiko moraš plačati vstopno takso v belizeju - ne vem točno koliko je, mislim da okoli 10$ ali 15$. če boš menjala denar v belizejske dolarje in ti bodo ostali, jih zamenjaj takoj v belizeju ali na meji. jaz sem jih menjal v cancunu in so jih le s težavo vzeli z izredno visoko provizijo!

Dodan: 15. 03. 2010 @07:57:03
la
Gost

Kolikor sem gledala letalske karte, se mi najbolj splača leteti v Mexico city in se vraćati domov iz Cancuna. Če bi vmes naredili krog čez Gvatemalo - bi šlo to v mesecu dni?

Saj berem pretekle komentarje, ampak je vseeno težko imeti predstave, kako izgleda v se skupaj v praksi...

Dodan: 15. 03. 2010 @12:03:24
n
Gost

guate: malarija niti ni panike - repelent ok. busi malenkost pocasni+vozijo samo podnevi.

(pozor!!) bankomatov zelo malo deluje z maestro kartico. naceloma boljse imet dolarje, ceprav tud za evre ni panike.

1mesec od mehike do guate in nazaj do cancuna je nekje ok.

Dodan: 15. 03. 2010 @14:39:10
MarkoP
Gost

Z busom preko Beliza: http://foto-potepanja.blogspot.com/2009/03/kupim.html

Dodan: 15. 03. 2010 @14:47:37
pupa
Registriran uporabnik

hej. nujno nujno imej denar, dolarje ali viso kartico.... nikjer ti ne delajo maestro oz. mastercard... meni se je zgodilo da sem ostala brez denarja... noro... nujno gotovina dolarji... malarija ni problem... samo repelenti.. transport. sem pa jst mela en notranji let, od gvatemala city do floresa... cca 100 evrov je stal... 20 min leta, drugače bi se pa vozila 14 ur jst sem pristala v mexicu in letela iz cancuna, videla cel jug mehike, gvatemalo sem šla do tikala in panachela, pa na delojoči vulkan, pa en nor adrenalinski park v floresu.. pa belize, caye curker otoki... pa cancun nato do chichen itzce, in tko... v 18 dneh... spala po nočnih busih v mehiki, prišparaš čas in denar...

Dodan: 04. 05. 2010 @09:06:27
Sasa
Gost

Čaw,

mene pa zanima s katerim letalskih prevoznikom ste šli in koliko ste dali za karto? Nameravam it decembra in pride karta cca. 800€, ampak do Mexico cityja, do Gvatemale pa nekaj čez 1000€

Thx in lp

Dodan: 05. 05. 2010 @08:40:29
MarkoP
Registriran uporabnik

Poglej kake ugodnejše variante za Cancun in od tam z busom.

Dodan: 05. 05. 2010 @10:04:03
n
Gost

uf, meni je takrat ratalo za 450 iz benetk do guate.

mozno, da je zdaj mal drazje...verjetno tudi odvisno od sezone/akcij/itd.

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Rabim prevoz do Milana 18.9.20
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™