Pozdravljeni,
konec junija, se odpravljam na mednarodni studentski tabor v Palestino. Mi lahko prosim svetujete glede ureditve vize in letalskega prevoza v to dezelo? Mi kdo lahko pomaga s svojo izkusnjo?
Lp
Vize ne rabiš: Najlažje je, da letiš v Tel Aviv. Te bodo pa Izraelci zasliševali. Lahko pa pristaneš v sosednji Jordaniji (Aman) in greš čez mejo. Ej kje si pa dobil tabor v palestini?
Lp
Zdravo,
jaz živim v Tel Avivu in prostovoljno delam za eno izraelsko-palestinsko organizacijo, tako da me lahko kontaktiraš če te karkoli zanima. Kot je že predhodnik povedal, vize ne rabiš. Ob vstopu v državo (Izrael), dobiš vizo za 3 mesece. Potuješ lahko preko Amana ali preko Tel Aviva, tudi preko Kaira, če bi si zmes rada še Egipt pogledala. Kakorkol boš potovala, ko boš prečkala mejo, reči da prihajaš izključno zaradi turizma. Če boš omenla palestinski tabor, boš namreč ostala zunaj. Ja, Izrael je država, ki ti lahko brez kakršnega koli pametnega razloga prepove vstop.
Glede letov, v Tel Aviv lahko letiš direkt iz LJ, z Turkish Airways preko Istanbula. Lahko greš iz Budimpešte z Malev, iz Műnchna z BerlinAir ali iz Bratislave z izrelskim prevoznikom SunDor. Googlaj pa boš našla, povratna karta bi morala biti okrog 300EUR max.
Kontaktiraj me na mail, če te še kaj zanima: bibalezebibagre@hotmail.com (ne, to ni joke, res mam tak email) Jaz bom junija še tukaj, se lahko tudi vidima. Pa zanima me kaj je to za en tabor 
Živjo Špela,
imaš toliko informacij tudi kako je s potovanjem in vizo za Iran?
Hvala.
Živim v Izraelu, tako da ne vem zakaj bi imela informacije o Iranu. Ni ravno blizu 
Če maš v potnem listu izraelski štempelj, potem ne moreš v Iran. Drugo pa ne vem.
|
09.04.2011 - 09.04.2015
|
|
|
29.04.2011 - 29.04.2013
|
|
|
23.04.2011 - 01.03.2015
|
|