V Dohi moram čakati 14ur na let proti Munchnu...
Pred leti sem slišal, da je Qatar Airways v primeru daljšega čakanja na letališču v Dohi ponujal sobo/hrano/pijačo. Ali ima kdo izkušnje kako je s tem v zadnjem času?
Hvala.
A ni tako, da kosilo s pijačo dobiš pri vsakem prestopanju, kjer čakaš več kot 6 ur? Samo vprašati moraš na letališču...
Glede Qatarja. Na poti proti Sri Lanki so ob vkrcanju v letalo pretrgali mojo karto in jo vrgli v koš. Mojemu začudenemu pogledu je sledilo pojasnilo, da je letalo v ekonomskem delu polno in da so me premestili v poslovni razred...
Pred dvema letoma bi moral na letališču v Dohi ob prestopanju čakati 9 ur. Za svoje pravice oz. ugodnosti nisem vedel. Ko smo iztopili iz letala so nas tiste, ki smo morali čakati, ločili od ostalih potnikov, nam uredili vizo za 24 urni vstop v Doho in nas odpeljali v hotel. Qatar je resna firma 
Seveda NI res da dobiš pijačo in kosilo pri vsakem prestopanju kjer čakaš več kot 6 ur.
Lino ti si bil s Qatarjen OVERBOOKIRAN zato hotel, premestitev v poslovni razred.
Seveda Qatar nima (več) brezplačnih hotelov ce letis z njimi. Razen v primeru, da "oni neka zamustrajo" ali imaš first-business class karto.
Jaz sem lani čakal nekaj podobnega, pa nisem dobil vize, sem pa dobil dva obroka. Mal pejt po letališču, pa boš najdu menzo. Tja prideš s kart, pa dobiš nek menu!
lp
A to 24-urno vizo se lahko pridobi kar na letališču? Koliko stane takšna viza, če je ne uredi letalska družba? Se za nekaj ur sploh splača v Doho?
So brezplačni obroki na letališču dostopni vsem, ali so namenjeni le business class?
Tudi jaz bom čakala 14 ur v Dohi... če ve kdo kako je z vizo naj napiše, ali jo lahko dolih kupiš? koliko stane?
Res nihče ne ve, če lahko dobiš vizo "on arrival"? Na strani MZZ piše: po neuradnih informacijah lahko dobite vizo na letališču, preverite na ambasadi.
Sem pisala na ambasado v Nemčiji, pa ne dobim odgovora.
Pred dvema letoma se NIKAKOR ni dalo dobiti vize na letališču v DOHI! Hodil sem od Poncija do Pilata pa nisem uredil ničesar! Kar nekaj časa sem se ukvrajal s tem in pogovarjal z neštetimi uslužbenci, vendar žal za Slovence takrat viza (VOA) ni bila možna... Ne vem kako je zdaj...
VOA (Visa after arrival) za Qatar -ce imaš slovenski potni list- še vedno NI mogoča.
Možna je le za drzavljane 33 drzav med katerimi ni Slovenije (so pa np. Islandija, Lihtenstain, Monaco iitd).
POMEMBNO: od 1. maja 2010 bo Qatar po-ostril izdajanje VOA. Nekatere drzave z liste "33-ih srecnih" bodo iz nje izključene med njimi USA in Francija.
Torej če imaš poleg SLovenskega še kakšen "človeški" (malo za hec, malo za res
) potni list prideš z VOA not drugače ne.
Nekateri pravijo, da je zmanšanje VOA iz 33 na manj držav s 1. majem 2010 le 1. aprilska sala ... vsekakor pa VOA za Qatar ne velja za Slovenijo
|
01.11.2011
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |