Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 05. 03. 2010 @19:18:50
couch surfing
Lana
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Cau! zanima me, ce je kdo ze potoval na tak nacin, in ce lahko mogoce opise svoje izkusnje.

in se eno vprasanje.. ko si rezerviras pojstlo v nekem hostlu in na spletni strani pise npr. 21€/dan, ali je v to ceno vkljuceno vse, al mogoce naknadno pridejo zravn se ksne turisticne takse ipd.. ?

Dodan: 06. 03. 2010 @00:07:41
Re: couch surfing
sonck
Gost

lej, po pravici povedano couchsurfing ni samo zastonj kavč, tko d če se prjavljaš na to iz tega razloga je res škoda.

Dodan: 06. 03. 2010 @06:31:12
lina
Gost

jaz sem že potovala preko hospitality cluba- je isto kot ta kavč....tako je, če se odločiš prenočevat pri gostiteljih moraš za to tudi kaj storiti . biti z njimi......bistveno je to , da si pri domačinih , ki ti bojo iz prve roke pokazali kako se tam resnično živi. sama sem najprej doma gostila kar nekaj popotnikov. seveda mi ni bilo samo do tega, da sem jim sobo zastonj oddala. poleg sobe sem jim tudi zastonj kuhala in jih malo vozila naokoli, ter razkazala okolico . seveda smo se prej o vsem dogovorili , da ne bi prišlo do nesporazumov. ko enkrat sam gostiš popotnika, je čas , da se tudi sam odpraviš na pot. kot sem že rekla- bistveno je, da se prej s temi ljudmi malo pogovarjaš , da vidiš kako se kaj ujemate. če se ne, je bolje , da se ne mučite. srečno !

Dodan: 06. 03. 2010 @07:50:22
Lana
Registriran uporabnik

sonck, nevem iz kje si razbral vprašanje na svoj odgovor.

lina hvala ti za odgovor

Dodan: 06. 03. 2010 @08:12:53
petra
Gost

to je edinstvena izkušnja. vendar se moraš zavedat da to ni le zastojn prenočišče, kajti včasih te lahko to znese tudi več (sama vedno nesem darila, ljudi tudi povabim jest, ven ...) meni se gre predvsem za izkušnjo, ki jo doživim s temi ljudmi, torej domačini v kraju in državi, ki jo obiščem. mogoče je fino da najprej res koga gostiš in vidiš če ti je takšen način potovanja sploh všeč, je pa res da vsak ni za to. zame je pa to nekaj kar povezuje in združuje različne ljudi in kulture. kam pa si namenjena če smem vprašat ?

lp

Dodan: 06. 03. 2010 @10:52:55
Lana
Registriran uporabnik

potujem v avstralijo, tam brisbane pa vse dol do melbourna. slišala sem za ta kauč surfing že neki časa nazaj, pa me kr interesira zadeva, sam pač bi rada slišala čimveč mnenj.. sama sicer še nism imela nobenga takega gosta, niti potovala nism še tko..ubistvu bo ta "podvig" v avstralijo moj prvi tak, da grem nekam tako daleč sama.

Dodan: 06. 03. 2010 @12:46:27
sara
Gost

Za Avstralijo ne vem, v ZDA pa turistice takse in davek v ceno prenocisca niso vsteti.

Dodan: 11. 03. 2010 @23:04:55
L O L
Gost

jaz sem ene 5x surfal in je blo super, predvsem pa zastonj . prej nikoli nisem nobenga gostil, ker niti ne ponujam te opcije v profilu in s tem ni tezav. fora je d več referenc ko maš na profilu bols je.

večalmanj so gostitelji zelo zanimivi in prijazni, so pa tudi čudaki. izbira v mestih je velika tko d se ti splača dobro izbrat (take ljud k mas kaj skupnega z njimi). glede na to d si ti na počitnicah, gostitelji pa normalno zivijo zivljenje nimajo dosti časa za se ukvarjat s tabo sploh med tednom (ker pač delajo ali so v šoli). tko d js dosti stikov nism meu, kratek pogovor, kaka piva, malo so povedli kam naj gremo v mestu in to. v amsterdamu nam je dau gospod celo stanovanje na razpolago za 4 dni in smo ga samo 2x vidli po 10 min k sploh ni tam ziveu. oni tebi zaupajo (te pustijo samega v hisi/stanovanju s kljuci) zto mors tut ti njim zaupat, pač CS temelji na zaupanju.

js nesem neki domačega vedno s sabo in jim podarim v zahvalo.

Dodan: 12. 03. 2010 @15:12:33
andy
Gost

Jaz imam dobre izkušnje, sicer še nism prespala nikjer prek CS, sem pa se dobila z ljudmi, da so mi npr. razkazali mesto, de smo šli vn na žurke itd., gostila pa sem ljudi, dobre izkušnje

Dodan: 13. 03. 2010 @05:29:46
Nina
Gost

Couchsurf rules!! Sem bila v gosteh in sem gostila, neverjetna izkušnja ker stopiš v stik z lokalci, vendar je treba res dobr prebrat profile in reference oseb...

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Rabim prevoz do Milana 18.9.20
Pozdravljeni, zanima me če k
Kako poteka rezervacija letalske karte?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™