Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 05. 03. 2010 @09:59:49
ETIOPSKA VIZA
Dule
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Ima mogoče kdo izkušnje z pridobitvijo etiopske vize? Poslal sem mel na ambasado v Rim ter Dunaj ter nobenega odgovora. AMbasada v Rimu sploh nima svoje strani, da bi pridobil obrazce.Če ve kdo postopek pridobitve bi mu bil hvlažen,hvala.

Lp Dule

dusan.berdnik@gmail.com

Dodan: 07. 04. 2010 @19:30:04
Re: ETIOPSKA VIZA
jeza
Gost

Jst sm bil dol sicer že leta 2003. Na kompasu ti bodo povedal kako pridet do vize.

Men so sicer rekl, da se vizo brez problema kupi na letališču v Adisu, kar je bilo sicer res, res pa je tudi, da me zaradi tega, ker nisem imel vize v pasušu niso spustl na avion... 

Zgodba se je končala tako, da so me po posredovanju Kompasa spustl na avion, pozabil so pa na mojo prtlago in sem jo dobil šele čez 3 dni... 

Dodan: 30. 04. 2010 @13:02:52
mila
Gost

Jaz sem bila lani v Etiopiji in je bilo res zakomplicirano priti do vize. Slovenci je naj ne bi dobili na letališču, poleg tega so mi vizo preverili že v Munchnu. Ambasador iz Dunaja mi je odgovoril na mail, da je za Slovenijo pristojen Rim in mi lahko izda vizo le s pisnim dovoljenjem iz Rima. Od tam ni bilo nobenega odgovora, tako da sem potem s pomočjo kolega, ki študira v Rimu, prišla do vize.

Kar se tiče Kompasa je pa tako, da pošljejo čez DHL, kar lahko narediš tudi sam, vendar krepko doplačaš njihovo posredovanje.

Torej ni lahko priti do vize, ampak se splača!

Dodan: 13. 05. 2010 @09:10:42
g
Gost

poklices v rim in se zmenis:

Via A. Vesalio 16, Rim 00161.

Tel: (+) 39 06 44 16 161

Fax: (+) 39 06 44 03 676

oni so pristojni za nas. stane 17 eu. obrazec imas tukaj http://www.ethiopianembassy.it/pdf/visa_form.pdf

posljes po posti in prilozis denar za znamko.

ce pa bi sel rad na dunaj iskat pa posljes fax v rim, da prosis, ce lahko pooblastijo dunajsko amb. da izdajo vizo zate.

hope it helps

Dodan: 09. 11. 2010 @11:55:06
slon
Gost

katere dokumente,papirje moras poslat v rim za to vizo?

ce grem dol mi poslihtajo v 1 dnevu?

hvala

Dodan: 09. 11. 2010 @16:34:26
Poce
Gost

Če bo kdo hodil v Rim po etiopsko vizo bi se pidružil s svojim potnim listom (prispevam za prevoz). Izvedel bom če rabim vizo v roku 15 dni (napišem potem moj mail)

LD

Dodan: 15. 11. 2010 @07:48:47
maja
Gost

A kdo ve, če ti v RImu dajo 6 mesečno multientry viso? 

lp, Anuša

Dodan: 26. 12. 2010 @20:35:33
ETIOPSKA VIZA
Marko
Gost

Pozdravljeni,

Mi smo preko DHLa urejali vizo za Etiopijo. 14.12.10 smo v Rim poslali potne liste in jih 20.12.10 dobili nazaj.

Stroški prevoza:

SLO - RIM: 26,68 EUR (dali so nam 30% popust)
RIM - SLO: 47,40 EUR (dali so nam 40% popust)
--------------------------
SKUPAJ: 74,08 EUR

Če želite urejati pošiljko preko DHLa, jih morate poklicati po telefonu, da pridejo do vas za prevzem ali pa se oglasite na njihovem sedežu - Trzin. Vsaka pošiljka ima številko tovornega lista - AWB in lahko s pomočjo te številke sledite sami pošiljki in dejansko vidite, kje se ta trenutno nahaja.

Lp, Marko

Dodan: 28. 12. 2010 @12:06:31
slon
Gost

kater obrazec si moral prilozit se za ambasado,pa kolk in kako njim plačaš?

Dodan: 29. 12. 2010 @12:30:39
ETIOPSKA VIZA
Marko
Gost

Jaz sem urejal vizo za 3 mesece in ta stane 26 EUR. Izpolnil sem splošni obrazec, ki je dostopen na uradni spletni strani Etiopske ambasade v Rimu. Viza začne veljati od dneva izdaje v Rimu.

Lp, M

Dodan: 30. 12. 2010 @07:54:13
slon
Gost

NA KAK NAČIN SI PLAČAL TEH 26 €?

THANKS

Dodan: 30. 12. 2010 @17:53:35
ETIOPSKA VIZA
Marko
Gost

Vse je bilo del pošiljke z dokumenti.

Lp, Marko

Dodan: 02. 01. 2011 @18:56:01
perorec
Gost

Zdravo Marko, jaz bom ta teden poslal v Rim potna lista z DHL-om na etiopsko ambasado za 90 dnevno vizo. A si ti rabil še kakšno garantno pismo ali kaj podobnega?

lp

Pero

Dodan: 02. 01. 2011 @21:47:29
Poce
Gost

Pero, pridruzil bi se z enlm potnim listom (seveda dam za DHL).

Sem iz LJ.

041373541, LD, Bostjan

Dodan: 04. 01. 2011 @20:16:49
Poce
Gost

Preklical vse mozne hitre pošte in agencije (in kakor slišim se je še nekaj ljudi zanimalo konkretno za etiopsko vizi pri npr. Kompasu).

Če je kak kandidat za razdelite stroškov pošiljanja (75 Eur v obe smeri sem jaz našel) naj se prosim javi na moj gsm. Jutri dopoldan dobim še info iz dveh agencij, ki tudi urejata vize za etiopijo.

Hvala in LD

Dodan: 04. 01. 2011 @21:54:42
ETIOPSKA VIZA
Marko
Gost

Mi smo dali samo potni list, 2x izpolnjen obrazec s sliko in v en potni list skrili denar - DHL ne bo prevzel pošiljke, če bo v njej denar!!! Jaz sem DHL kuverto dobil v službi in sem to vse ''zapakiral'' in zalepil ter predal kurirju, da ni videl denarja. Ko sem klical na DHL, da sem naročil kurirja, sem jim na mail moral poslati en izpolnjen obrazec z mojimi podatki, kam pošiljam,.. in jim ga poslati nazaj preko maila (obrazec mi je poslala oseba iz DHLa). Ko predate pošiljko kurirju, ga povprašajte katera je vaša številka pošiljke, da jo lahko sledite preko DHL strani: http://www.dhl.si/sl/express/sledenje.html

Pišite tudi na Etiopsko ambasado, da je na poti vaša pošiljka dokumentov in da se v njej nahaja tudi znesek za vse vize.

Od nas ni nihče zahteval garantno pismo, samo to, kar sem navedel zgoraj.

Če ste pametni, se med seboj uskladite in si skupaj uredite DHL pošiljko, ki vas bo tudi najceneje prišla, agencija dodatno zaračuna storitev.

Lp, Marko  

Dodan: 05. 01. 2011 @10:42:10
perorec
Gost

Ojla, samo za info:

Včeraj sem šel na DHL, da pošljem potne liste in vse ostalo na ambasado v Rim. Ker sem pošiljal za vizo, sem moral na DHL-u urediti tudi povratno pošiljanje, saj se ambasada s tem ne ukvarja. Sledila je salta mortale: DHL od letos ne omogoča več povratne pošiljke, razen če imaš z njimi sklenjeno pogodbo. Nato sem klical UPS pa so rekli, da imajo z rimskimi ambasadami slabe izkušnje, saj včasih dostavljalec pride iskat pošto, pa njih ni tam. In UPS gre pošto probat dvignit parkrat, potem pa odneha. Ok, sem poklical na Kompas, da vidim kako oni to delajo in ko so slišali za Etiopsko ambasado, so rekli, da se s tem ne ukvarjajo, saj so imeli z Etiopsko ambasado v rimu preveč problemov. Delali so Etiopske vize, ko je bila ambasada še na Dunaju, sedaj je pa ni več, je samo v Rimu!

Meni osebno se po vsem skupaj zdi tale ambasada v Rimu malo sumljiva, pa sem pred časom že pošiljal potne liste v Beograd, za gansko vizo.

No, kakorkoli, dobil sem informacijo od char potovanja. Oni delajo vize, ampak imajo kontakt v Rimu, tako da je zadeva veliko bolj sigurna,  cenovno pa je ugodna.

lp

Pero

Dodan: 05. 01. 2011 @11:09:03
Poce
Registriran uporabnik

Par info me zanima glede Chara.

Daj pokliči Pero na 041 373 541.

Thx,LD,Bosjtan

Dodan: 05. 01. 2011 @14:27:18
Poljska
Gost

Ce si Poljak ne rabis vize za Etiopijo -pridobis na letaliscu-.

Dodan: 31. 07. 2011 @23:28:26
Petrea
Gost

Jaz sem šla v Rim z vlakom (povratna karta 130eu) zjutraj sem oddala dokumente na Etiopijski ambasadi, popoldne pa sem že lahko dvignila vizo...

Dodan: 01. 08. 2011 @07:11:06
slon
Gost

kaksnikoli problemi? s samo ambasado mislim??papirji?

Dodan: 07. 08. 2011 @16:06:59
11
Gost

Viza se brez problema dobi na letaliscu v Addis Abebi.

Dodan: 06. 01. 2012 @11:33:33
misa
Gost

Zanima me, kako je s to letališko tranzitno vizo za Etiopijo. Jo lahko dobimo na letališču?

Hvala za odgovor.

Dodan: 06. 01. 2012 @11:43:53
Gost

bila novembra v Etiopiji. Vizo dobiš v Rimu na ambasadi. Lahko pošlješ prek DLH. Na letališču slovenci NE dobijo vize, To velja samo za nekatere evropske države med katere pa mi ne spadamo!

Dodan: 06. 01. 2012 @12:10:03
misa
Gost

To sem slišala. Ampak mi bomo le nekaj ur na letališču (ne potujemo po Etiopiji) in imamo karto do Addis Ababe in potem drugo karto iz Addis Ababe naprej. Tako da se bomo verjetno potrebovali to letališčko vizo... Ali kdo ve kaj o tem?

Dodan: 06. 01. 2012 @20:30:08
Gost

Mislim da je potem sploh ne potrebuješ ker boš v mednarodmen prostoru in ne boš zapustila letališča

Dodan: 07. 01. 2012 @22:25:22
s5moho
Gost

Ojla!

Če samo prestopaš dalje ne rabiš nič. Preverjeno, ker sem sam že nekajkrat tako letel!

LP   Marko

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

še eno mesto tja grede..
Živijo Že dolgo časa razmišljm,
Kolk casa pa nameravas ostat
jaz pridem 9.3. dol...
Ni presenečenj, je čisto normalna
Pozdravljeni, 17.2. bo organiziran prevoz iz
Midva sva bila 2 leti
koliko pa stane sprememba imena
pa bi še vseeno rad
Ooo: ni potrebno pametovati, če
Aja pozabila sem pripisat da
A je že kaj slike
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

14.05.2011 - 24.02.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
07.05.2011 - 07.05.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™