Ima mogoče kdo izkušnje z pridobitvijo etiopske vize? Poslal sem mel na ambasado v Rim ter Dunaj ter nobenega odgovora. AMbasada v Rimu sploh nima svoje strani, da bi pridobil obrazce.Če ve kdo postopek pridobitve bi mu bil hvlažen,hvala.
Lp Dule
Jst sm bil dol sicer že leta 2003. Na kompasu ti bodo povedal kako pridet do vize.
Men so sicer rekl, da se vizo brez problema kupi na letališču v Adisu, kar je bilo sicer res, res pa je tudi, da me zaradi tega, ker nisem imel vize v pasušu niso spustl na avion...
Zgodba se je končala tako, da so me po posredovanju Kompasa spustl na avion, pozabil so pa na mojo prtlago in sem jo dobil šele čez 3 dni...

Jaz sem bila lani v Etiopiji in je bilo res zakomplicirano priti do vize. Slovenci je naj ne bi dobili na letališču, poleg tega so mi vizo preverili že v Munchnu. Ambasador iz Dunaja mi je odgovoril na mail, da je za Slovenijo pristojen Rim in mi lahko izda vizo le s pisnim dovoljenjem iz Rima. Od tam ni bilo nobenega odgovora, tako da sem potem s pomočjo kolega, ki študira v Rimu, prišla do vize.
Kar se tiče Kompasa je pa tako, da pošljejo čez DHL, kar lahko narediš tudi sam, vendar krepko doplačaš njihovo posredovanje.
Torej ni lahko priti do vize, ampak se splača! 
poklices v rim in se zmenis:
Via A. Vesalio 16, Rim 00161.
Tel: (+) 39 06 44 16 161
Fax: (+) 39 06 44 03 676
oni so pristojni za nas. stane 17 eu. obrazec imas tukaj http://www.ethiopianembassy.it/pdf/visa_form.pdf
posljes po posti in prilozis denar za znamko.
ce pa bi sel rad na dunaj iskat pa posljes fax v rim, da prosis, ce lahko pooblastijo dunajsko amb. da izdajo vizo zate.
hope it helps
|
01.11.2011
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |