Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 04. 04. 2005 @15:44:33
INDIJA
RRS
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Oj,

zanimajo me osnovne informacije glede popotovanja po INDIJI, če bi se kdo našel tak, ki je tam že bil in bi mi posredoval kakršnekoli informacije povezane s to destinacijo bi bil izredno hvaležen.( kam se splače leteti, kje se splača manjat keš, prevozi po državi, viza, čas obiska, jezik,..)

POPOTNIŠKI POZDRAV , RRS

Dodan: 04. 04. 2005 @16:07:40
Re: INDIJA
sandra
Gost

ojla!

Indija je čudovita dežela kontrastov.Upam, da si pripravljen nanjo.

Potovati se ti splača z vlaki. Vendar jih moraš vnaprej rezervirat. Bodi previden, ker velikokrat se zgodi, da imaš odhod iz perona št.1...na koncu pa zadnjo minuto javijo da je peron št.6. Tudi zamujajo radi:).

Drgač, pa sem jaz priletela v New Delhi...in letela iz Bombaya, tako sem si prišparala nepotrebno pot.

Preden sem šla sem se cepila za hepatitis A in B ter tifu. Z boleznijo nisem imela nobenih težav. Jedla sem direkt na ulici tako kot domačini.Komplicirala nisem, le navaditi se moraš, da le niso tako čisti kot mi.

Drugače pa Indija je dežela kjer srečaš vse živo. Življenje je pestro. Že na samem začetku se moraš navaditi, da te bodo povsod prosili za denar. Če jih preprosto ne spodiš, so hujši kot muhe.

Bila sem po turističnih krajih kot po ruralnem okolju. Nikjer nisem imela težav.

Če te pa še kaj več zanima, me pa vprašaj...al pa ti dam mail enga kolega kjer je bil 178 dni.

uživaj!

Dodan: 05. 04. 2005 @11:39:05
RRs
Gost

Lep pozdrav, resnično ti hvala za vse te informacije, vse mi bo prišlo prav. Če je pa moznost dobiti se kakšno dodatno info. mi pa lahko pišeš na meil-rrepansek@yahoo.com .

Pozdrav !

Dodan: 05. 04. 2005 @23:43:15
Spela
Gost

Tudi jaz sem letela v New Delhi, domov pa iz Bombaya. Ce gres v Rajastan in vas je vec (mi smo bile tri), se vam splaca najeti avto s soferjem - to je potrebno storiti ze v Delhiju. Sofer vas pelje cel krog po Rajastanu, odvisno kok casa zelis preziveti tam, pelje te do vseh krajev ki so vredni ogleda, skratka se splaca. Ravno tako menim, da je Rajsatan obvezen, ce se ze odpravljas v Indijo. Je res tista prava podoba Indije. Antimalarikov ne rabis, ker tam malarije res ni, razen v casu monsunov, pa se to ni panike.Na jugu Indije pa je sploh ni. Pri nas te cist zastrasijo, potem ti pa domacini lepo povejo, da se nimas cesa bat. Priporocam tudi juzni del Indije, ki je spet poglavje zase. Fino je vedet kaksne so priblizne cene prenocisc, ker te na zacetku poskusajo prinest na okoli kakor se le da. Pa se en nasvet, ne preracunavaj rupij v tolarje, ker se ti bo zdelo vse smesno poceni in gres lahko domov ze po enem tednu. Odmisli tolarje in razmisljas samo v rupijah. Ce te zanima kaj vec, mi lahko posljes mejl in ti bom z veseljem odgovorila.

LP

spela.krzisnik@gmail.com

Dodan: 06. 04. 2005 @17:28:55
Anka
Gost
Mislim, da se keš najbolje menja v menjalnicah. Lansko leto aprila se je bolj splačalo imet dolarje, preden menjaš, mal prečekiraj, kje je boljši tečaj. Drgač je pa Indija svet zase, meni osebno je bil najbolj všeč Jaipur, kjer smo najeli kolesa in se cel dan vozili po mestu. Drugače pa so vsa znana mesta na jugu zanimiva, edino razočaranje smo doživeli v Anjuni, kjer je bilo staro in mlado do konca zadeto. LP, anka
Dodan: 25. 12. 2007 @14:21:21
pepe
Gost
Sem se v indiji tako da ti lahko svetujem iz prve roke(sem pa prvic - tako da bos imel sliko)Prvo ka ti svetujem NE jemlji pot.cekov,evri so bolj cenjeni kot dolarji in jih menjajo povsod,najbolj se splaca imet gotovino,tudi kartice so kar zanesljive in manj je izgube,potovanje z vlaki je ok 2klas sleeper postelja zgoraj to je najboljse,obvezno vzami s seboj obesanko,ker tudi v hotelih kradejo(men denarnica,prijatelju fotoaparat) dobro pa je da si ze vnaprej pripravis plan potovanja(poleg LP poglej DK travel guide)drugace pa dokaj sigurna dezela samo ce si prvic je bolje iti v dvoje sicer si lahka tarca za odiranje,ko se pogajas in nasploh ti svetujem da se obnasaj cimbolj samozavestno in odlocno cetudi te je strah ali nisi preprican se delaj kot da si ti sef za vse ,to zelo pomaga(verjemi sem sam izkusil) Za dodatne info ce te kaj se zanima pepegonzales@gmail.com lep pozdrav
Dodan: 25. 12. 2007 @17:39:53
Miha
Gost
cao, tud sam sm trenutno prvic v indiji (ze skor en mesec), tko da kakrsnekoli vprasanja so dobrodosla .... ostanem do maja v aziji, sam grem se naprej v bangladesh itd ... kontakt: mschnabl@gmail.com
Dodan: 30. 12. 2007 @11:37:32
igor
Gost
Sandra, kje pa si bila v indiji, sklepam da v rajasthanu. Imaš morda kake naslove prenočišč, kako prideš iz delhija do pushkarja?
Dodan: 03. 01. 2008 @11:42:19
INDIJA
Maša
Gost
Zanima me, tisti ki ste v Indiji kakšno je kaj vreme dol?jaz se odpravljam konec februarja!bom pa malo v severni in južni indiji. Hvala
Dodan: 03. 01. 2008 @22:44:39
ulmix
Registriran uporabnik
Tudi mene zanima kakšne so temperature v Radžastanu v začetku marca?
Dodan: 17. 10. 2011 @14:29:42
Srcica
Gost

Vabljeni na potopisno predavanje o Indiji, Maldivih in Šrilanki, to sredo 19.10. 2011 ob 20.00 v Študentsko hišo SRCe, Židovska steza 6, Ljubljana.

Več o dogodku: http://www.facebook.com/event.php?eid=217371381658766

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

dej a lahko prosim kdo
dej a lahko prosim kdo
v četrtek se peljem nazaj
V BKK - definitivno! V
Pozdravljeni. Mogoce sem kje spregledal temo
Hvala za info. Za kateri
Se splača pogledati otok Elbo?Trajekt
Od približno 6. julija do
jaz sem jo dobila na
Oi! poglej na pegasus in air
Živjo, gre mogoče kdo iz Ljubljane
Se spomniš mogoče imena?
Kupujem LP Indonezija
Čaw! Evo jaz odhajam v Vancouver
Kaj je to elektronska karta?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

18.06.2011 - 01.03.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
14.05.2011 - 24.02.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™