Oj,
zanimajo me osnovne informacije glede popotovanja po INDIJI, če bi se kdo našel tak, ki je tam že bil in bi mi posredoval kakršnekoli informacije povezane s to destinacijo bi bil izredno hvaležen.( kam se splače leteti, kje se splača manjat keš, prevozi po državi, viza, čas obiska, jezik,..)
POPOTNIŠKI POZDRAV , RRS
ojla!
Indija je čudovita dežela kontrastov.Upam, da si pripravljen nanjo.
Potovati se ti splača z vlaki. Vendar jih moraš vnaprej rezervirat. Bodi previden, ker velikokrat se zgodi, da imaš odhod iz perona št.1...na koncu pa zadnjo minuto javijo da je peron št.6. Tudi zamujajo radi:).
Drgač, pa sem jaz priletela v New Delhi...in letela iz Bombaya, tako sem si prišparala nepotrebno pot.
Preden sem šla sem se cepila za hepatitis A in B ter tifu. Z boleznijo nisem imela nobenih težav. Jedla sem direkt na ulici tako kot domačini.Komplicirala nisem, le navaditi se moraš, da le niso tako čisti kot mi.
Drugače pa Indija je dežela kjer srečaš vse živo. Življenje je pestro. Že na samem začetku se moraš navaditi, da te bodo povsod prosili za denar. Če jih preprosto ne spodiš, so hujši kot muhe.
Bila sem po turističnih krajih kot po ruralnem okolju. Nikjer nisem imela težav.
Če te pa še kaj več zanima, me pa vprašaj...al pa ti dam mail enga kolega kjer je bil 178 dni.
uživaj!
Lep pozdrav, resnično ti hvala za vse te informacije, vse mi bo prišlo prav. Če je pa moznost dobiti se kakšno dodatno info. mi pa lahko pišeš na meil-rrepansek@yahoo.com .
Pozdrav !
Tudi jaz sem letela v New Delhi, domov pa iz Bombaya. Ce gres v Rajastan in vas je vec (mi smo bile tri), se vam splaca najeti avto s soferjem - to je potrebno storiti ze v Delhiju. Sofer vas pelje cel krog po Rajastanu, odvisno kok casa zelis preziveti tam, pelje te do vseh krajev ki so vredni ogleda, skratka se splaca. Ravno tako menim, da je Rajsatan obvezen, ce se ze odpravljas v Indijo. Je res tista prava podoba Indije. Antimalarikov ne rabis, ker tam malarije res ni, razen v casu monsunov, pa se to ni panike.Na jugu Indije pa je sploh ni. Pri nas te cist zastrasijo, potem ti pa domacini lepo povejo, da se nimas cesa bat. Priporocam tudi juzni del Indije, ki je spet poglavje zase. Fino je vedet kaksne so priblizne cene prenocisc, ker te na zacetku poskusajo prinest na okoli kakor se le da. Pa se en nasvet, ne preracunavaj rupij v tolarje, ker se ti bo zdelo vse smesno poceni in gres lahko domov ze po enem tednu. Odmisli tolarje in razmisljas samo v rupijah. Ce te zanima kaj vec, mi lahko posljes mejl in ti bom z veseljem odgovorila.
LP
Vabljeni na potopisno predavanje o Indiji, Maldivih in Šrilanki, to sredo 19.10. 2011 ob 20.00 v Študentsko hišo SRCe, Židovska steza 6, Ljubljana.
Več o dogodku: http://www.facebook.com/event.php?eid=217371381658766
|
18.06.2011 - 01.03.2015
|
|
|
23.04.2011 - 01.03.2015
|
|
|
29.04.2011 - 29.04.2013
|