Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 29. 08. 2006 @13:20:45
Indonezija
mitja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
8 septembra odpotujem v indonezijo za cca 2 meseca.Zanimajo me kakršni koli napotki oziroma izkušnje.Posebno me zanima kako je z dvigovanjem denarja na bančnih avtomatih.Ali je zadosti kartica maestro oz cirrus ali je bolje dat delati še visa.Hvala lp
Dodan: 29. 08. 2006 @20:10:34
Re: Indonezija
nina
Gost

hej..

tudi jz se odpravljam tja sredi septembra...morda se lahko kje kaj dobimo? Zanima me se proti cem in kje si se cepil pa kje si dobil vizum?

tanx...nina

Dodan: 29. 08. 2006 @23:53:35
matic
Gost
Indonezija je VELIIIIIIKA, kam pa potujeta? Vse je odvisno od tega. Ce je odgovor Jakarta, Surabaya ali kaksno drugo vecje mesto potem ni nobenih skrbi glede bankomatov in cepljenja. Ce gresta pa v dzuglo je pa zgodba malo drugacna:)
Dodan: 01. 09. 2006 @12:28:37
mitja
Gost
Nič cepil, vizum sem naročil kar na kompasu v lj.Ti zaračunajo 8000 za stroškle , ma ti ni treba hodit na dunaj.Pišeš lahko na ggmitja@yahoo.ca. lp
Dodan: 01. 09. 2006 @12:59:54
matija
Gost
zdravo Nina, ej kdaj gres ti v Indonezijo in kaksen je tvoj plan potovanja.Js pa kolega greva v Indonezijo 12sept. in bova dol potovala do 3novembra.Greva pa iz Kuala Lumpurja pa vse do Balija, Lomboka. Če hočes se lahko kje vmes dobimo dol na ksni pijači. lp matija moj naslov je: matija.balantic@gmail.com
Dodan: 04. 09. 2006 @13:36:55
Maja
Gost
Moji frendi so bli na otoku Sulawesi z agencijo Oskar travel,ki je nekaj čisto drugega kot kašn Kompas čito avanturistično!Mel so se noro,poglej si na njihovi spletni strani katalog se splača d avidiš kako je kjer ni hotelskih kompleksov..glede cepljena pa mislim d ahepatitis in pa tablete za malarijo in pa drisko;)
Dodan: 07. 03. 2011 @14:14:18
J
Gost

Julija se za en mesec odpravljam v Indonezijo. Zanima me, če ima kdo sveže informacije o cenah hrane, pijače, prenočišč, izletov, potopov, transferjev ...

Kakšno priporočilo za enomesečno pot? Po pravici, nimam pojma, kako naj si jo organiziram, ker je Indonezija čist prevelika država

Dodan: 08. 03. 2011 @11:31:22
Misa
Gost

Pozdravljen J! zanima me iz kje in kam letiš, koliko si dal za letalsko karto, ter s katero družnbo letiš. sama prav tako nameravam v tiste konce letos poleti, vendar ni še nič začrtano: malezija/indonezija... nekaj v tem stilu. Hvala za odgovor, lep pozdrav.

Dodan: 08. 03. 2011 @11:33:38
J
Gost

Karto sem kupila pri Qatarju.

Letim iz Benetk v Doho in nato v Jakarto.

Bila je pa 584 €.

Dodan: 08. 03. 2011 @11:41:42
Misa
Gost

Joj se opravičujem ker sem pisala v moškem spolu! hvala za odgovor!

Dodan: 10. 03. 2011 @14:46:32
J
Gost

Huswah Transit Hotel ...

Pozna kdo?

Dodan: 11. 03. 2011 @14:39:11
Misa
Gost

J, mam še eno vprašanje. Ti si karto rezervirala prek njihove strani? Z Viso Electron? k men noče prjet - mi napiše d je kartica zavrnjena že 2 dni. pa na banki pravjo d je keš gor in vse. ( help!!!

Dodan: 11. 03. 2011 @14:52:27
J
Gost

Ja na njihovi strani. Ampak z Mastercardom.

Dodan: 12. 03. 2011 @09:36:55
J
Gost

Kiša, ti je uspelo?

Dodan: 15. 03. 2011 @20:51:29
Misa
Gost

mi je uspelo (sploh ne bi razlagala kaj je blo :P ampak nč narobe s Qatarjem.hehehe )  sm si kr oddahnila.wiiiiii!!!! zdj pa plane delat ))))

Dodan: 15. 03. 2011 @21:49:31
helena
Registriran uporabnik

Evo, dokaj friški (2 meseca) stari podatki o cenah...no, se razlikuje od otoka da otoka, ampak čist spodobno se lahko naješ za 3-4 € s pivom vred seveda.

Potopi te stanejo okoli 30-35 €, odvisno od tega ali vzameš samo 1 potop ali paket, pa seveda od tega če potrebuješ vso opremo ali ne. Najdražji potopi so na Komodu, so pa seveda daleč najlepši (no, v Raja ampat se nisem potapljala, sem se pa na Sulawesiju, Baliju, Lomboku, Gilijih in Komodu).

Cene izletov...moraš bolj konkretno povedat kaj te zanima. Spanje je malce dražje kot npr. na Tajskem, spodobna soba (mislim da je čista, brez ščurkov in podobno) stane vsaj 12-15€, ponekod tudi več. Odvisno od otoka.

Če poveš kam greš ti bom lahko povedala več, sama pa sem za 2 meseca s 25 potopi in 9 notranjimi leti ter ne čisti low-budget sobami porabila 2000 €.

Dodan: 15. 03. 2011 @22:33:45
Misa
Gost

Helena, hvala za tele podatke. js mam pa še nekej vprašanj: a za potapljanje rabiš kak izpit? al se da tut tko amatersko kj potaplat? Si bla tut kj na sumatri? kaj si se pa kj cepila?

HVALA

Dodan: 16. 03. 2011 @07:40:24
helena
Registriran uporabnik

Kako to misliš? Za potapljanje moraš imet vsaj začetni tečaj potapljanja, povsod pa lahko plačaš t.i. discovery dive, ki stane med 60 in 100€ pa te inštruktor pelje not, tak malo za filing. Ne se hecat s svojo varnostjo!!! To ni hec. Sploh v tropih znajo potapljaški centri pogledat skozi prste pri varnosti samo da bi zaslužili, ampak zato se pa dogajajo nesreče.

Na Sumatri žal nisem bila, je pa to zagotovo otok ki ga bom obiskala v naslednjem potovanju v Indonezijo (ki je tako velika da lahko greš vsaj 5x), do zdaj sem bila samo 2x ))

Cepila pa sem se proti tifusu in hepatitisu B, kar je itak fajn kamorkoli greš v Aziji, tak za vsak slučaj. Antimalarikov nisem jemala, komarji so me pa fajn požrli, predvsem na Sulawesiju.

Dodan: 16. 03. 2011 @11:07:32
J
Gost

Miša, kdaj letiš?

Helena, hvala za informacije ... Am plan je tak:

Jakarta - pridem zvečer, zjutraj letim v Yogyakarto (ima kdo kakšen namig za kul prenočišče v bližini letališča? Pa kako je s prevozom). Pol ogled templjev - Borobudur, Prambanan. Pa Mt Bromo. Pol pa na Bali - Ubud, morda kkšn šnelkurs surfanja. Pol bi šla pa na Komodo, pa na kkšn sanjski otoček (ne vem za tele otoke nimam še planov, ker si jih sploh ne znam narest). Let mam nazaj iz Balija. Mam pa 29 dni časa

Am, a za VAO rabiš kakšno sliko?

Potopi so pa kar dragi :S Pride ful dražje, če nimaš svoje opreme?

Miša, jaz se ne bi hecala s tem Pojdi prej v Slo na začetniški tečaj, da se vsaj naučiš uporabljat opremo.

Dodan: 16. 03. 2011 @12:05:31
Tina
Registriran uporabnik

Ma ne hodit v Slo na tečaj. Če imaš dosti časa, ga naredi kar v Indoneziji. Če si priden, ga lahko narediš baje v 3, 4 dneh. Bo Helena povedala, koliko potopov rabiš, jaz sem že pozabila. Meni je žal, da ga nisem, ampak sem bila že bolj na tesnem z denarjem. Bo definitivno bolj zanimivo, kot če ga boš delala tu in še cenovno je malo bolj ugodno. Seveda se pač prej pozanimaj o kvaliteti tečaja in inštrukturjev.

Dodan: 16. 03. 2011 @12:24:37
helena
Registriran uporabnik

Tina, nimaš prav. Tečaj, ki ga narediš doma je (praviloma, so pa tudi izjeme) bolj kvaliteten od tistih v tropih in verjemi da to, da tečaj narediš v 3-4 dneh ni nekaj, kar bi bil plus! Gre vendar za tvojo lastno varnost, mar ne? A ni bolje, da narediš več potopov v spremstvu inštruktorja in tako pridobiš izkušnje in zaupanje vase? Jaz sem voditelj potapljanja (dive master) in nikoli ne bi začetnega tečaja delala v tropih.

Drugače pa za VOA ne rabišš slike, samo denar Če nimaš svoje opreme je okoli 10€ dražje, saj pravim, čisto odvisno od lokacije potapljanja. Tak da nič bat, če v Indoneziji kot potapljač ne "pogledaš pod vodo" je greh!

Dodan: 16. 03. 2011 @13:37:15
Tina
Registriran uporabnik

Helena, gre za mednarodno priznane šole, ki valjda delajo po PADI (in imaš tudi PADI licenco). Če imaš priznan PADI, mora bit enak in z enakim številom potopov v vseh državah (vsaj jaz si tako predstavljam...)? Itak pa izkušnje moraš pridobit, pa če si nardil tečaj v Sloveniji al v Indoneziji. En del poti na Sulawesiju sem preživela z angležem, ki je par let kot inštruktor delal na Togeanih tak da nam je dost dober razložil zadeve. Tud v Aziji obstajo dobre šole, zakaj pa ne bi? Tam so ja idelani pogoji za potapljat. Žal je to velik biznis in je dost šol tud vprašljivih. Zato pa moj zadnji stavek v prejšnjem postu.

Recimo PADI Open Waters Diver enem od potapljaških centrov v Portorožu (ne bom reklame delala je sestavljen iz prvega dneva, kjer delaš teorijo, drugega dneva, kjer narediš 2 potopa v bazenu ter teorije in tretjega dneva, kjer narediš 2 potopa, teorija in zaključni test. Razlika med tečaji na Togeanu je v tem, da tam niso mel predavanj, ampak so jim dal literaturo za predelat. Šoltovi tečaji (ne vem, kdo jih izvaja) majo 6 potopov, tud delajo po PADI.

Je pa res, da veš več od mene in imaš več izkušenj, to je jasno, jaz samo googlam in govorim z dive mastri  Tak da se ne bom kregala s tabo, saj potapljanje ni moje področje in ker kot rečeno, jaz samo kot papiga ponavljam nasvete drugih 

Dodan: 17. 03. 2011 @09:45:10
J
Gost

Hja, jaz sem tudi Dive Master in bi pač vsem priporočala delat tečaj tu. Je v tvojem jeziku, ponavadi poteka dalj časa, največji plus pa je, da ko prideš na potovanje, se že lahko "samostojno" potapljaš. Ne vem sicer, kako je v Indoneziji, sem pa videla, kako je v Egiptu in na Tajskem in jaz pač ne bi šla na tak način delat tečaja. Res pa je, da tudi v Slo naletiš na debile

Am, ja verjetno obstajajo tudi taki šnelkursi v Slo, ampak jaz se spomnim da sem mogla za začetni tečaj imeti 10 vaj v bazenu, 10 predavanj in en vikend na morju.

Dodan: 17. 03. 2011 @12:10:04
helena
Registriran uporabnik

OK, saj ni panike, povedala sem pač svoje mnenje. Je pa res, da so doli idealni pogoji za potapljanje. Ampak če se pri nas naučiš, te skoraj nič več ne more presenetiti )) POINT: imejte se radi in pretehtajte kaj je več vredno - čas & denar ali vaša lastna varnost. Srečno!

Dodan: 20. 03. 2011 @21:09:29
Misa
Gost

J, letim 17.7. in 14.7. nazaj. Isto kot ti: benetke-doha-jakarta.

Dodan: 21. 03. 2011 @09:40:58
J
Gost

Miša, nazaj verjetno 14.8?

Mogoče se pa kje srečamo :P

Kakšen imaš plan?

Dodan: 09. 06. 2011 @11:33:42
J
Gost

A vtičnice so normalne?

Dodan: 09. 06. 2011 @14:41:59
Nina
Gost

So

Dodan: 23. 09. 2011 @10:55:49
Nikoletta
Gost

Konec oktorbra, zacetek novembra se odpravljam na tritedensko potovanje po Indoneziji, in sicer Lombok, Komodo, Rinca, Flores, vmes pa se Gili island in Seraya. Zanima me, kako je s trekingi na Lomboku (Rinjani), Komodu (mt.Ara) in Floresu (Kelimutu), kaksne so cene, kako ste bili zadovoljni z organizacijo ter kaj poleg navedenega se priporocate na prej omenjenih otokih? Kako pa je s potapljanjem na Komodu?

Hvala in lep pozdrav,

Dodan: 23. 01. 2012 @09:17:09
Babuška
Registriran uporabnik

Kakšne so kaj cene (spanje, hrana, prevozi) in vreme (tja se odpravljamo konec julija in v avgustu). Cepiti se nameravamo proti Hep A+B in tifusu. Ali priporočate antimalarike?

hvala in lp 

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

dej a lahko prosim kdo
dej a lahko prosim kdo
v četrtek se peljem nazaj
V BKK - definitivno! V
Pozdravljeni. Mogoce sem kje spregledal temo
Hvala za info. Za kateri
Se splača pogledati otok Elbo?Trajekt
Od približno 6. julija do
jaz sem jo dobila na
Oi! poglej na pegasus in air
Živjo, gre mogoče kdo iz Ljubljane
Se spomniš mogoče imena?
Kupujem LP Indonezija
Čaw! Evo jaz odhajam v Vancouver
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

18.06.2011 - 01.03.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™