Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 24. 07. 2006 @13:49:42
šrilanka-načrt potovanja
...
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

pozdrav!

v endeljo se odpravljam na šrilanko in si delam okviren načrt. prosila bi tiste, ki ste že bili tam, če bi lahko napisali vašo pot oz. kaj se še posebej splača videt.

Tudi lonely planet bom upoštevala.

hvala

lp

Dodan: 24. 07. 2006 @14:00:29
Re: šrilanka-načrt potovanja
re
Gost
Malo pobrskaj po starih temah pod Ostalo - bilo je že kar nekaj napisanega pred dobrim mesecem.
Dodan: 25. 07. 2006 @15:27:35
qw
Gost
poglej še popotniške forume na www.odklop.com in travel.over.net tudi sam sem napisal kar nekaj saj sem lani potoval po Ceylonu skoraj 2 meseca.
Dodan: 27. 07. 2006 @14:25:57
guliver
Gost
Z vlakom iz Colomba v Kandy, zdaj poteka Perahera festival... dalje z vlakom v Hatton (odvisno od vremena nočni vzpon na Adam's Peak)... dalje z vlakom do zadnje postaje - Badulla in potem z busom do Pottuvila oz. Aragum Bay (plaža, surfanje).
Dodan: 04. 08. 2006 @14:49:47
Vesna
Gost
Arugam bay bi zaradi konfliktov s Tamilci mogoce izpustil... ?
Dodan: 04. 08. 2006 @15:51:07
majchy
Gost

Poskusi z južno obalo - Mirissa je čudovita, Tangalle pa čisto nor...in seveda vse tam gor do Araguma.
Priporočam manjša mesta oz vasice - npr Ello v gorah (poišči "The highest Inn", ne bo ti žal!), pa čajne plantaže in gore nasploh. Kandy je precej zahodnjaški v primerjavi z ostalimi mesti, Colombo pa čisti kaos - od tam sem dobesedno pobegnila! Negombo pa je preprosto zanimiv (Amsterdam na kvadrat :-))...Izogibaj se velikih mest tudi na obali. Domačini so v vaseh veliko bolj prijazni in manj oderuški...

Pa srečno pot!

Dodan: 04. 08. 2006 @18:37:46
klara
Gost
Jaz sem nedelogo nazaj s SL - midva sva sla Colombo (kaos, ne zgubljaj prevec casa tam), Kandy s Pinawalo (sirotisnico slonov). Do 9.7. je v Kandyju Perahera (najvecji festival na SL), potem pa Sigiriya (skala na vrhu katere je bila vcasih palaca, full lepo), potem ostala "ancient cities" (polonaruwa, anuradhapura, mihintale...). Splezala sva tudi na Adam's peak (sedaj se nic ne vidi zaradi slabega vremena, je pa dozivetje), Nuwara Eliya (veliko his v angleskem stilu in vec pubov), Ella (mala vasica, od koder gres lahko na trekinge). Na morju sva sla v Tangalle (kopat se da samo pri Palm paradise cabanas, ker je sicer morje prevec razburkano), Mirissa (mirna vasica z lepo plazico - idealno za pocitek; spala sva v Gedakulla surf village, kjer mama super kuha), Unawatuna (ok plaza, samo je full turisticna in zato drazja), Galle (poglej si, samo je dolgcas), Negombo. Ce bosta rabila soferja in avto (za nekatere predele je to najlazje) ti resnicno priporocam, da poklices na Sada na stevilko: (+94)0777 664410 ali (+94)0814479869). Ima svojo agencijo - vec si lahko prberes na spletni strani www.sadalk.com. Midva sva s Sado prezivela en del poti in postali smo pravi kolegi. Z njim se da vse zmeniti, pove ti tudi veliko informacij o drzavi, ki ti tudi pri kasnejsem potovanju pridejo prav. Mi smo tudi sedaj v stikih, ko sva ze nazaj. Ce se kaj rabis, pisis na klara@volja.net.
Dodan: 17. 10. 2011 @14:32:08
Srcica
Gost

Vabljeni na potopisno predavanje o Indiji, Maldivih in Šrilanki, to sredo 19.10. 2011 ob 20.00 v Študentsko hišo SRCe, Židovska steza 6, Ljubljana.

Več o dogodku in ostalih potopisih: http://www.facebook.com/event.php?eid=217371381658766

Dodan: 20. 12. 2011 @17:25:04
srilanka tour
Gost

If you have great plans for your holidays, then Srilanka is the right location for that. Srilanka has a variety of locations that are ideal for you to explore and relish on your holidays. We have designed a variety of Srilanka holiday packages based on the various needs of the customers. The Srilanka holiday packages that we have formulated differ in its time duration, the locations and the budget. 
Srilanka has a lot of places of tourist interest, the most important being the beaches. Some of the popular beaches in Srilanka include Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwela, Hikkaduwa, Arugam Bay and Galle beach. The popular cities that you could visit on a Srilanka holiday package are Colombo, Anuradhapura, Mihintale, Kandy and Galle. Sigiriya, Dambula, Aluvihara and Polonnaruwa are the other must see places in Srilanka. 

During your Srilanka Holiday packages, you could catch a glimpse of the beautiful coral scraps, the cascading waterfalls and the various wildlife destinations. You could also shop for precious tones such as sapphire and ruby. The Buddhist monasteries, the architectural heritage of the various ancient cities in Srilanka all add charm to the Srilanka Holiday Packages.

www.indigolanka.com

Dodan: 20. 12. 2011 @17:29:08
srilanka tour
Gost

If you have great plans for your holidays, then Srilanka is the right location for that. Srilanka has a variety of locations that are ideal for you to explore and relish on your holidays. We have designed a variety of Srilanka holiday packages based on the various needs of the customers. The Srilanka holiday packages that we have formulated differ in its time duration, the locations and the budget. 
Srilanka has a lot of places of tourist interest, the most important being the beaches. Some of the popular beaches in Srilanka include Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwela, Hikkaduwa, Arugam Bay and Galle beach. The popular cities that you could visit on a Srilanka holiday package are Colombo, Anuradhapura, Mihintale, Kandy and Galle. Sigiriya, Dambula, Aluvihara and Polonnaruwa are the other must see places in Srilanka. 

During your Srilanka Holiday packages, you could catch a glimpse of the beautiful coral scraps, the cascading waterfalls and the various wildlife destinations. You could also shop for precious tones such as sapphire and ruby. The Buddhist monasteries, the architectural heritage of the various ancient cities in Srilanka all add charm to the Srilanka Holiday Packages.

www.indigolanka.com

Dodan: 20. 12. 2011 @21:14:50
tea
Gost

jaz sem v enem mesecu - čisto lepo počasi, z občutkom, naredila to pot : iz Colomba z avtobusom v Kandy. Od tam na enodnevni izlet v Peradeniya Botanic Gardens. Zbolela in v Kaniyu odležala pet dni. Potem pot nadaljevala proti severu-Dambuli (cave temples). Naslednji dan z razdrapanim kombijem v Sigiriyo, od tam v Pollonaruvo, kjer sem na biciklu v spremstvu pohotnega mladca raziskovala umetnost kama sutre, izklesane v templjih.Naprej me je pot vodila v Anurathapuro.Na sever med jeznorite Tamilce me ni vleklo. Zato sem šla proti vzhodu-Trincomalee.Pa dol ob obali -Batticaloa, Pottuvil, Arugam bay, ki ni bil vreden ogleda.Le tropi podivjanih psov na posrani obali.Ker je bil petek je proti Monaragali peljala samo rikša. Res prijetno doživetje ; sama , z nadležnim rikšarjem kjer se nama je nekje na sredi prezpotja, guma preluknala, v bližini pa žive duše ne, razen črede slonov na paši v Lahugana narodnem parku. Pa dol proti Hambantoti z vmesnim postankom v Yala narodnem parku.Prijeten počitek v Mirissi, pa še skok v Galle, od tam pa z vlakom nazaj gor proti Colombu.Ker sem potovala sama , sem bila toliko bolj zanimiva za domačine, ki so , milo rečeno, izjemno, neverjetno prijazni, gostoljubni...tako dobrih ljudi kot sem jih srečala na S. L. nisem srečala nikjer drugje na svetu, pa sem potovala kar precej.Še enkrat bi šla dol in si privoščila Adams Peak, pa Nuvaro Eliyo.......Skratka- otok je poln lepot in vreden obiska.

Dodan: 21. 12. 2011 @13:23:25
m
Gost

Otok je res lep in vreden ogleda. Sama sem bila najbolj navdušena nad Trincomaleejem oz. Upavellijem, ki je ene 10 km severneje. Sva mislila biti tam dan ali dva, pa sva ostala kar 10 dni. Zahodne obale si razen Negombota nisva ogledala, ker sva bila tam avgusta (monsun na JZ)

Potovala sem s fantom, z busi in vlaki. Grob itinerar v enem mescu: Negombo, Anuradhapura, Trincomalle, Polonaruwa, Sygiria, Baticaloa, Ampara, Ella, Kandy, Negombo.

Zanimivo je, da imajo vsi, ki pridejo s Šri lanke zelo pozitivne izkušnje z ljudmi. Res je, da so skoz nasmejani in to, vendar pa sva midva imela precej drugačne izkušnje in prvič v življenju (pa nisem več tako mlada) se je zgodilo, da sem bila vesela, da grem domov. Pa sploh ne znam točno definirat, kaj me je tako zmotilo. Prva težava je bila verjetno ta, da sem kadilka in so bili ljudje ogorčeni, itak je prepovedano kadit na ulici,..., ok. pač kulturna razlika. Druga težava je ta, da te res hočejo nategnit pri vsaki stvari. Saj vem, da to ni nič neobičajnega, si pač vreča denarja ko prideš kot evropejec nekam, samo tako očitno kot je bilo to na Šri lanki, ne more biti. Jaz se tja nikoli več nebi vrnila in to prav zaradi ljudi. Nočem nobenega odvrniti, to je samo moja osebna izkušnja. Seveda ne morem zdaj generalizirati, da so vsi taki.

Nisem nek hud popotnik, vendar sva pred tem bila čez lužo in prepotovala Mehiko, Tajsko, Libanon in Sirijo, Kenijo in to skoz po principu en mesec, ruksak na rame in gremo, low budget varianta, malo polenariti in veliko doživeti. Na Šri lanki sva res veliko doživela, so pa bili ravno domačini tisti, zaradi katerih ostaja čuden priokus. Tudi ostali popotniki, ki sva jih spoznala na poti so imeli podoben vtis; je pa lepo slišati, da so nekatere očarali prav domačini.

Dodan: 21. 12. 2011 @20:08:11
tea
Gost

hmmm, mogoče bi morala pa prej v Indijo. Pa ne južno. Gor v Bengalijo, v Kalkuto......potem bi videla kaj se pravi " nadležni " domačini. Sri Lanka je glede nadlegovanja neomembe vredna.Še posebno me čudi, da si to občutila  ker si potovala s fantom. Je pa tudi res, da - ko si v paru, se nekako zanašaš, naslanjaš nanj in ne sprejemaš odgovornosti. Jaz vedno sama potujem in sem se nekako podzavestno naučila neagresivnega odganjanja nadležnežev. Ker sem sama odgovorna zase, hranim energijo za pomembne stvari na poti , nikakor pa ne za nadležnežneže. To ljudje čutijo in te ( v glavnem ) pustijo pri miru. Če se pa nadlergovalcev bojiš, te bodo vsekakjor napadli. Čeprav tajimo, da bi imeli karkoli živalskega v sebi, to , hočeš-nočeš imamo. Ko " napadalec " začuti, da se ga bojimo, nas bo prav zagotovo napadel.Čeprav sama nisem ravno zelo samozavestna oseba, se moja moč-samozavest na potovanjih nagonsko podeseteri, postoteri. To mi daje moč in užitek v potovanju.

Dodan: 22. 12. 2011 @20:57:03
xy
Gost

...ja to so mi pa vsi rekli, da bi morala prej v Indijo.

Se strinjam z napisanim. Je pa res da ni šlo toliko za "nadlegovanje moških osebkov zato ker sem ženska" - s tem znam opraviti tudi jaz. Bolj sem mislila na način kako so celi sladki in prijazni in na prvo žogo zelo iskreni ljudje, potem pa nož v hrbet.

Verjetno tudi zato Indije še ne bo dolgo na sporedu; sicer pa je še veliko svata za videti.

Dodan: 23. 12. 2011 @16:49:47
kika
Gost

Jaz imam o Sri Lanki tudi samo lepe izkušnje. Je pa res, da se ljudje dol zelo razlikujejo glede na vero. Budisti, ki so hvala bogu v večini, so izredno prijazni in pošteni. Dvomim, da se ti bodo oni smehljali in dobrikali, potem pa bum od odzadaj. Od muslimanov na severu in vzhodu pa lahko pričakuješ še marsikaj hujšega. Oni pa res znajo nakladat in lagat in te , če je le mogoče, fajn nategnit.

Dodan: 11. 01. 2012 @10:19:13
Babuška
Gost

Kakšne pa so kaj cene? Mi razmišljamo, da bi se odpravili konec julija za tri tedne.

lp

Dodan: 11. 01. 2012 @10:38:09
nenna
Gost

Šrilanka me je navdušila, ljudje tudi in enkrat se sigurno še vrnem in pogledam še malo na dva druga konca otoka. Kar se tiče cen...odvisno kak tip človeka si...za backpackerje zelo poceni...transport neverjetno poceni, a moraš biti pripravljen, da ne gre za kak luksuz in včasih je kar malo preveč adrenalina in gužve na avtobusih. Če se odločiš za privat voznika je pa druga pesem, res si bolj na komot, a sm zihr, da ne vidiš toliko kakor bi, če bi si sam planiral pot. Tudi prenočišča so poceni, za dva se gibljejo nekje od 1000-1500 rupijev (okoli 10 eur), kakor se spomnim, a je spet odvisno kje, kaj želiš in pričakuješ.

Dodan: 11. 01. 2012 @10:45:36
nenna
Gost

Se popolnoma strinjam, da je mogoče včasih bolje najprej iti v Indijo in tam doživeti ljudi. Jaz sem že komaj čakala zapustiti Indijo, pa ne zaradi države kot take, ampak prav zaradi nadležnih ljudi. Velikokrat sem slišala, da so ljudje na Šrilanki enaki...čisto napačno!

Dodan: 12. 01. 2012 @09:42:52
Babuška
Gost

kako pa je z vremenom poleti (od srede julija do srede avgusta)? Drugače imamo namen iti na poceni varianto, samo ko sem nekaj brala po tujih forumih, je dosti ljudi zapisalo, da se je kar podražalo.

hvala in lp

Dodan: 12. 01. 2012 @11:29:02
nina91
Registriran uporabnik

Midva sva bila v takem terminu in je deževalo samo 2 dni v treh tednih. Draži pa se res ja...sva se pogovarjala z domačini, pa so sami rekli, da ves čas po malem zvišujejo cene, pa se število turistov še kar povečuje...torej se jim splača. 

Dodan: 12. 01. 2012 @13:45:06
Gost
Gost

Šrilanka v primerjavi s Tajsko ali Indonezijo? Ceneje? Dražje?

Dodan: 12. 01. 2012 @20:01:45
nenna
Gost

Kar se tiče Indonezije je Šrilanka cenejša, za Tajsko pa ne vem, bodo drugi povedali.

Dodan: 19. 01. 2012 @09:39:58
marko
Registriran uporabnik

Kako je pa kej s podnebjem meseca februarja, padavine naj bi ble enkaomerno porazdeljene čez leto? Planiram odhod konec jan za dober mesec. 

Kdo slučajno ve kje so tudi ugodni pogoji za surf na deski? Je tega dosti al je treba prov poiskati?

Kateri so o tisti kraji k jih priporočate doživet pa mogoče samo beseda kaj vas je navdušilo?

Dodan: 20. 01. 2012 @09:41:17
J
Gost

A so za študente kej cenejše vstopnine?

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

v četrtek se peljem nazaj
V BKK - definitivno! V
Pozdravljeni. Mogoce sem kje spregledal temo
Hvala za info. Za kateri
Se splača pogledati otok Elbo?Trajekt
Od približno 6. julija do
jaz sem jo dobila na
Oi! poglej na pegasus in air
Živjo, gre mogoče kdo iz Ljubljane
Se spomniš mogoče imena?
Kupujem LP Indonezija
Čaw! Evo jaz odhajam v Vancouver
Ko sm jst gledala, se
lahko si ga sposodiš v
Kaj je to elektronska karta?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™