Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 16. 02. 2005 @12:12:01
Kako se najceneje prehranjevati v Londonu
Gašper
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Kako se najceneje prehranjevati v Londonu? Koliko denarja se porabi čez dan za hrano (tko da nisi lih lačen)?
Dodan: 16. 02. 2005 @12:33:56
Re: Kako se najceneje prehranjevati v Londonu
Mateja
Gost
Najceneje boš prišel skoz, če boš jedel npr. jacket potatos, fish'n'chips, vse za par funtov, lahko greš v china town, kjer imaš "all you can eat" restavracije, plačaš prav tako par funtov. LP
Dodan: 18. 02. 2005 @11:49:19
mini
jaka
Gost

bok, se Angleži velik vozjo z mini morrisi?

Dodan: 18. 02. 2005 @20:34:46
anja
Gost
hej, lih včeri prišla iz londona...tm je vse drago! glede hrane je pa še to..da se fajn najej preden greš ker tud ni kej preveč okusno...mini morisov je pa kr neki..sam tud ne tolk da bi izstopal:)lp
Dodan: 20. 02. 2005 @11:21:41
Marko
Gost
Najcenejša restavracija v China town je Won Chi, ki je omenjena tudi v Ginesovi knjigi rekordov in slovi po tem, da je najcenejša hrana v londonu vendar tudi slovi po najokrutnejših natakarjih. Zanimivo iti poizkusit, Jaz sem med mojim tromesečnim bivanjem skoraj cel mesec jedel v njeji.
Dodan: 21. 02. 2005 @18:16:36
pegasus
Gost
drugače je pa time-out revija izdala Cheap Eats, kjer maš skoraj vse restavracije v Londonu (po hrani in po lokacijah), ki ponujajo kosila pod ceno 20 funtov na osebo (ampak to je vsaj 2 course meal z vinom). Se splača, jst sem skoz po tem jedu in nisem bil niti enkrat negativno presenečen, ker je res tako kot piše v knjigi.
Dodan: 24. 02. 2005 @12:50:19
gap
Gost
Živ, Jaz s hrano nisem imel nobenih problemov, splača se revimo Garfunkels (veriga restavracij), Spagetti house (odlične lazanje), Potem je na Victoria station v zgornji etaži veliko restavracij, pizzerij, Mcdonald's itd... Tako da, ne bom rekel, da je vse poceni, ampak pri hrani pa res ne moreš ne vem kaj prihranit...
Dodan: 27. 02. 2005 @21:08:59
Ana
Gost

najbolj poceni je hrana iz supermarketov ampak to vsekakor zahteva tudi mal iznajdljivosti pri pripravi. :)

LP, A.

Dodan: 29. 03. 2007 @20:21:47
Maeroc
Gost
Ali kdo slučajno ve, koliko se zapravi za hrano, če kupuješ v takih večjih supermarketih (Marks&Spencers, Tesco..) kakšne sendviče, kruh, namaze in podobne zadeve. Pravzaprav me zanimajo kakršnekoli številke - od določenih jedi, do cene na dan za določen tip prehranjevanja (ala supermarket tip, restavracije tip, fastfood tip...).
Dodan: 14. 01. 2010 @09:58:40
Marina
Gost
Zdravo ! Grem v London naslednji teden pa me zanima, kako je kaj z navigacijo tam ? Se splača imeti kak zemljevid ali imajo kot v Ljubljani na avtobusnih postajah narisano trenutno lokacijo ? Malo me je strah, da bi se izgubila :)
Dodan: 14. 01. 2010 @12:05:17
jaz
Gost

kupi si zemljevid mesta (v obilke A5 knjige), kjer imaš na koncu seznam vseh ulic in veliko drugih praktičnih zadev o mestu (kazalo znamenitosti, bus in metro načrte, restavracije, športne ustanove itd.)

jaz si vedno kupim tako knjižco, če grem v kako večje mesto, fajn zadevca, ki gre v vsako torbico.

Dodan: 14. 01. 2010 @20:00:22
123
Gost

Drgac majo pa tud na avtobusnih postajah narisano kje si, pa proge oznacene, pa po mestu table...ne mores se kaj prevec zgubit, kar korajzno pa uzivaj!

a ja, precej mrzlo je tuki zadnje case, tak da se je treba mal bolj oblect kot obicajno januarja. Smo dobili val severnega vremena ;).

Dodan: 15. 01. 2010 @01:16:47
franci
Gost
@Marina: težko se zgubiš v Londonu, meni je vse tako pregledno...pravo veselje je krožiti z avtobusi, hoditi peš ali pa s podzemno...res se mi zdi zelo enostavno. @anja : sorry ampak za vsakega se najde nekaj in res, hrana v restavracijah je res draga, tudi ( nekatere verige ) fast foodov, Burger King je pa trenutno cenejši kot v Avstriji in vse ostalo, kar so napisali drugi popotniki, drži. Za dan ali dva so morda tudi sendviči v redu, ti pa so v marketih enako dragi kot pri nas. Še nekdo je napisal, da je bolje funte kupiti pri nas na banki. Dokumentirano lahko dokažem, da je pri recimo 150 funtih, ki jih je prijateljica kupila na banki pred odhodom v London in isto vsoto, dvignjeno na bankomatih po Londonu, skupaj z upoštevano provizijo banke, mene stalo manj. Torej je ceneje dvigovati na bankomatih v Londonu. Pa itak se lahko tudi najmanjši znesek v trgovinah plačuje s kreditno ali bančno kartico. Kartic pa niso dolžni jemat in jih ne jemljejo v mnogih boljših lokalih, žal.
Dodan: 19. 01. 2010 @13:13:30
pia
Gost
Hrana je najbolj okusna v francoskih restavracijah - mark'sn'spencer ima najboljsa oblacila - london je zaradi velikosti dokaj nepregleden za nekoga, ki ni dostkrat tam, ce izvzamemo strogi, turisticni center.
Dodan: 19. 01. 2010 @18:24:18
katy
Gost
Jst sm bila v londonu lani poleti. Z družbico smo se zmenile, da gremo low budget varjanto in je to veljal tudi za hrano. V hostlu smo pač pojedl zajtrk. Bliz hostla smo mel supermarket tko, da sem vodo in piškote/prigrizke, jogurt pa kašno jabolko kupovala res samo tam ker je to bilo pač naceneje. Glede kosila pa je najcenejš če ješ v kitajskih/tajskih/malezijskih "fast foofih" razne nudlce pa riž z različnimi omakami - to te pride 4,5-5,5 funta. Pa kakšna italijanska restavracija te lahko pride kosilo tudi okoli 6 funtov. Itak pa ko se sprehajaš naokoli pogledaš na tablo kakšen menu ponujajo in koliko stane. Aja v trgovinah pa si lahko kupiš tudi kakšen kruh pa sir pa maš sendvič :) men osebno njihovi sendviči, ki so jih prodajali v trgovini niso bili všeč.
Dodan: 20. 01. 2010 @16:10:46
---
Gost
Tesco in Mark and Spencer.
Dodan: 20. 01. 2010 @16:16:37
---
Gost
Aja, zgubit se res ne moreš. Če ne veš pa enostavno vprašaš :) Iz lastnega primera pa lahko potrdim, da bodi pozoren kje menjaš denar, jaz sem recimo za menjavo evrov plačal fiksno vsoto (5 funtov se mi zdi) plus še procent (mislim da 10%) od same vrednosti menjave, tk da če menjaš, da boš recimo imel drobiž za neko evropsko letališče, raje menjaj tam (recimo v Salzburgu na letališču je 2 € fiksni strošek menjave)
Dodan: 20. 01. 2010 @18:28:57
T
Gost
Super je Pizza Hut. Imaš makarone, pice in solate. V času kosila je tudi samopostrežno in dost ugodno.
Dodan: 21. 01. 2010 @00:11:56
@franci
Gost
Franci: Anja je pisala leta 2005 in takrat je bilo v Londonu VSE drago, ker je pa funt lani obcutno padel so cene tudi za nas (trenutno) znosne. Leta 2005 pa niso ble, verjemi, vem. Zivim v Londonu.
Dodan: 25. 01. 2010 @22:41:17
X
Gost
Ena zeljnata glava (kislo zelje) uvozena iz Bosne = 4.5 funtov
Dodan: 26. 01. 2010 @01:58:03
franci
Gost
Seveda, joj, na kaj je vse treba biti pozoren. Kdaj je bila ta tema odprta. Seveda je bilo drago, sorry, saj vem , saj sem sam bil takrat večkrat tam. Vsake 2 leti kar 5x zapovrstjo. Hvala za popravek, res je tako, ceneje je od.....oktobra, decembra 2008, se mi zdi. Hvala še enkrat za popravek. LP.
Dodan: 27. 01. 2010 @06:22:50
maja
Gost
Camden Town, kitajska-mehisko-sredozemska kuhinja, 4 funte. na trznici :) zakon, meni vsaj.
Dodan: 27. 07. 2010 @18:17:25
richi
Gost

Camden Town pa je res prijetno, da se dober da se najes.

Jst sem tudi bil tam pa je ker fine, pa ugodon 

lp

Dodan: 27. 07. 2010 @20:29:13
N&N
Gost

najbrz ste bli kje v centru mesta k ste hodili naokoli, tam vem je tesco express in vidm drazje cene kt pa v vecjih supermarketih kjer lahko dobis meal deal za 2 funta, dobis dobr sendvic ali solato ali sushi (ponavad je sushi kr draga zadeva), in pa potem dobis pomarancni sok in pa cips (crisps) oz sadje, to naj bi blo za en meal dovolj no. 2 funta ni spet tok, lacn po tem nisi

lahk pa gres malce izven mesta, malce stran npr od elephanta in castla, victorie, waterlooja, par postaj s podzemno, pa gres v te pocen supermarkete kot so asda, tesco, dobis kilo struce za 1 funt pa kups potem pokec salame k je tesco value recimor pomojem za 50 pensov al pa te tuna mesanice, egg mayo, chicken tikka mesanica, ma mjama to, pa si nafilas

te k so izdelki od trgovinie, so npr asda value, tesco value in podobno, pokec 300 g piskotov lahk dobis tm circa 30 do 50 pensov, ni najbolj kvalitetno, dobr pa je, men so slastni

sladkarije so tud po 1 funt dobis 6 kitkatov se mi zdi, 9 twixov za 1 funt

aja ce pa pocakas do vecera bodo pa dal hrano pod reduced, tko da je 50 offa al pa 70 offa, tko da 5 funtov das pa naus lacn cel dan

eni noodles za eno osebo k si jih zavres so tud po 10 pensov.

ce mas rad/a zelenjavo pa sadje dobis celo skledo banan za 1 funt, kr velka skleda, priblizno 10 banan, v trgovini je kr draga, en velk ananas je 1 funt, bargain no

pa ja all you can eat je pa povsod in je od 4 do 6 funte priblizno, sam ni glih kvalitetna hrana

Ce sprasujes in pa imas orientacijo se ne bos zgubil/a, jst sem tok neumna da sem se ze doskrat zgubila to pa zato ker nisem mela navigacijskega sistema.....ce bi mela bi blo zakon, sam ti pomagajo ljudje in pa mas mape na skor vseh avtobusnih postajah

busi so malce tricky, mors se jih navadt, sam ce vprasas voznika oz ksnga starejsga angleza ti bo pomagal , podzemna je zakon

Dodan: 21. 10. 2011 @21:47:38
žnoderl
Gost

js sm biu učeri u londonu pa sm jedo mežrli

Dodan: 06. 12. 2011 @16:21:46
qd8346
Registriran uporabnik

Mmm, kaj pa je mežrli???

P.S.: Blog za vse, ki jih zanima kaj o Londonu: http://potujceneje.wordpress.com/

Dodan: 07. 12. 2011 @16:23:45
njamii
Gost

Ojej, ne morem verjet, da nihče ni omenu Pubov! Jaz sem par mescev živela v Londonu, in  sem pojedla toliko, da sem prišla nazaj za dve (no,malo pretiravam...)

Wetherspoon veriga pubov. Imaš jih po celi Angliji in Škotski. Cene so različne, v centru Londona so npr. okoli 7 funtov, v tretji coni pa 5...in imajo vedno neke akcije-torkove steak nighte npr., ko dobiš za 7,5 f hrano+pijačo (in da ne govorim, kakšne porcije so to!!Zame definitivno preveč...) Poleg tega lahko zraven piješ npr.Guinessa,ki drugače pride najmanj 3f, in to za ceno samo kosila...Pa kdo je rekel, da angleška hrana ni okusna?Tu majo božansko, vsaj meni...mmmm

http://www.jdwetherspoon.co.uk/

Pa tudi ostali pubi so kar vredu, npr. O'neills, ki ima Irsko hrano in dobiš za 10f dve porciji (torej je 5 na enga, kar je relativno poceni)...

Drugače pa so supermarketi v Londonu ful cenejši kot pri nas. Pa tisti 99p shopi, ko za 1f dobiš skoraj vse (npr. čistila,zobne paste,paket čokoladic..in to ne kar nekaj, ampak priznane, normalne znamke izdelkov)

Jaz sem pričakovala, da bo veliko dražje, ampak ko ugotoviš, kje in kaj se splača kupovat, prideš zelo poceni skozi...

Dodan: 08. 12. 2011 @15:39:41
slondon
Gost

Odvisno kaksno hrano mislis. Ce imas v mislih hrano, ki si jo sam skuhas, potem defenitivno Tesco value ali Sainsbury’s basics linija je zakon. Sveze sadje in zelenjava je najceneje v vzhodnem delu Londona, kjer dobis skledo cesarkoli za 1 funt.

Ce je govora o najcenejsem piru je seveda Wetherspoons prava veriga pubov.

Drugace, pa Camden town, Brick lane za futr uzuni.

In to je na kratko glavno. Je se veliko ostalih stvari samo tisto je ze bolj podrobno.

Dodan: 04. 01. 2012 @20:02:46
-
Gost

Pozna kdo kako ugodno self-servis restavracijo(menzo) v centru Londona z dokaj v redu hrano ???

Dodan: 05. 01. 2012 @13:34:03
sara
Gost

najcenej: tesco! nabaviš v hipermarketih hrano in to je to

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

v četrtek se peljem nazaj
V BKK - definitivno! V
Pozdravljeni. Mogoce sem kje spregledal temo
Hvala za info. Za kateri
Se splača pogledati otok Elbo?Trajekt
Od približno 6. julija do
jaz sem jo dobila na
Oi! poglej na pegasus in air
Živjo, gre mogoče kdo iz Ljubljane
Se spomniš mogoče imena?
Kupujem LP Indonezija
Čaw! Evo jaz odhajam v Vancouver
Ko sm jst gledala, se
lahko si ga sposodiš v
Kako poteka rezervacija letalske karte?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

07.05.2011 - 07.05.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
23.04.2011 - 01.03.2015
09.04.2011 - 09.04.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
18.06.2011 - 01.03.2015
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™